Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NİTSO’nun kurulduğu günden bu yana önemini her geçen gün artırarak bu günlere kadar geldiğini, Niğde’nin ticaret ve sanayi hayatının gelişmesinde büyük katkıları bulunduğunu söyledi.

NİTSO’DAN ETKİN ROL

Ayrıca şehrin tarımında, sosyal hayatında, eğitiminde, kültürel alanlarında yaptığı çalışmalarla da söz sahibi olduğuna vurgu yapan Katırcıoğlu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın, kurumların İlimize açılmasında da etkin rol oynadığına dikkati çekti.

KOSGEB HİZMET MERKEZİ

Sanayicimizin ve tüccarımızın belgelendirme analiz ve denetim işlemleri için Niğde TSE İl Temsilciliğinin faaliyete geçtiğine işaret eden Katırcıoğlu; “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin teknolojik yeniliklere uyum sağlamaları, rekabet güçlerini arttırmaları, ekonomik katkılarını ve etkinliklerini arttırmak için KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürlüğü Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete başlayacak” dedi.

TİCARET VE SANAYİYE

YÖN VERİYORUZ

Sanayicimizin ve yatırımcılarımızın sorunsuz gümrük hizmeti alabilmesi ve oluşabilecek sorunların yerinde zaman ve finans kaybı olmadan çözülmesi maksadıyla, Niğde Gümrük Müdürlüğünün de Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete geçeceğini ifade eden Katırcıoğlu; “Tabii ki yapılan faaliyetler saymış olduğum bu unsurlarla sınırlı değil. Kurulduğu ilk günden bu yana kuruluşun yönetiminde görev alan kişiler, Ticaret ve Sanayi Odası’nın varlık nedeni doğrultusunda çok önemli işler yaptılar. Niğde’ye ve Niğde’nin ticari ve sanayi hayatına önemli destekler sağlayarak, yön verdiler” diye konuştu.

GÖREV VE SORUMLULUK

Katırcıoğlu; “Bu görev ve sorumluluk zincirinin en son halkasında yer alan Önceki Dönem Başkanı Serdar Ecemiş ve onunla birlikte çalışan yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor, üstlendikleri sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdikleri için kendilerini kutluyorum” dedi.

NİTSO MECLİSİ

Bu dönemde 15 meslek komitesi seçimi yaparak 30 üyenin NİTSO Meclisine girdiğini hatırlatan Katırcıoğlu, Meclisin oluşmasından sonra yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde; Meclis Başkanlığı görevine Mehmet Ayduğan, Meclis Başkan Yardımcılıkları görevine Mustafa Aybar ve Nurettin Vural, Meclis Katip Üyeliğine ise Ali Bilik’in seçildiklerini belirterek; “Kendilerine hayırlı olsun diyor, uyumlu ve başarılı bir çalışma yapacağımızı şimdiden müjdeliyorum” şeklinde konuştu.

NİTSO YÖNETİMİ

Katırcıoğlu, daha sonra yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri seçimlerinde de, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Şevket Katırcıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıkları görevine Suna Tuğrul ve Ogün Songur, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Oktay Erdoğdu, İbrahim Çetintürk, Ünal Mandacı, Bekir Mumcu, Mevlüt Aktay ve Mikail Aksungur seçilerek, yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlık görevinin kendilerine tevdi edilmiş olduğunu bildirdi.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

“Seçim tercihlerinden dolayı bütün üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” diyen Katırcıoğlu; “Bu bizim için onurlu bir görevdir. Bu görevi bizden önceki Sayın Başkanlar ve Yönetim Kurulu üyeleri hangi hassasiyet ve duyarlılıkla yerine getirmişlerse, bizler de en iyi şekilde ve aynı sorumluluk bilinciyle yerine getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İnşallah biz de bu görevi onlar kadar iyi yaparak; Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nı aldığımız yerden daha iyi bir noktaya taşımaya gayret edeceğiz” dedi.

İŞİMİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞI

Niğde’nin sadece şehir merkezinden ibaret olmadığına işaret eden Katırcıoğlu; “Bor, Altunhisar, Çamardı, Ulukışla ve Çiftlik ilçesinde bulunan ticaret ve sanayi kuruluşları ile de uyum içinde çalışacağız. İşimizin takipçisi olacağız. Doğabilecek bürokratik engelleri birlikte ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

DİSİPLİN, AHLAK VE DAYANIŞMA

Katırcıoğlu;Ticaret ve Sanayi Odaları, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensupların birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere mesleki disiplin, ahlak ve dayanışmayı korumak amacıyla kurulmuşlardır.  Ticaret Odaları hayır kurumları, yardım kurumları değildir” dedi.

NİTSO ÇATISINDAKİ

MESLEK GRUPLARI

NİTSO’da bulunan 15 Meslek grubu ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Katırcıoğlu, bu meslek gruplarının; “1.Grup–Gübre-Zirai İlaç-Tarım-Sulama Kooperatifleri”, “2.Grup – Madenciler-Beton”, “3.Grup–İmalatçılar (Makinacılar–Gazlı İçecek)”, “4.Grup–İnşaat (İkamet Amaçlı Olmayan)”, “5. Grup–Tekstil–Mobilya–Dayanıklı Tüketim Malları”, “6.Grup -İnşaat Malzemesi–Tarım Aletleri”, “7.Grup–Akaryakıtçılar”,“8.Grup–Otomotiv –Oto Parçaları–Motorlu Taş. Koop.”, “9.Grup–Gıda (Toptancılar)”,“10.Grup–Bankalar– Kuyumcular–Sigortacılar”,“11.Grup–Mühendislik–Yapı Denetim”, “12.Grup–Basın Yayın– Medikal–Sağlık–Eğitim Hiz.”, “13.Grup–İkamet Amaçlı İnşaatçılar–Yapı Koop.”, “14.Grup–Tarımsal Koop.–Hayvancılar (Besiciler)”, “15.Grup–İplikçiler–Mobilya İmalatı” olduğunu belirterek; “15 Meslek grubumuzun her zaman yanında yer alacağız. İsteklerini göz önünde bulunduracak ve sorunlarını çözme konusunda yardımcı olacağız” dedi.

KATIRCIOĞLU’NDAN İNCİLER

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, dün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında daha sonra şunları söyledi:

“Valimizle, Milletvekillerimizle, Rektörümüzle, Belediye Başkanlarımızla, Daire Müdürlerimizle, Ziraat Odamızla, Ticaret Borsamızla, Organize Sanayi Bölgemizle ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız ile uyum içerisinde çalışacağız. Ortak çalışmalar düzenleyeceğiz. Görüş ve önerilerimizi paylaşacağız. Niğde’nin çıkarlarını her zaman ön planda tutacağız.

NİTSO YÖNETİMİNE

ÜCRET VE MAAŞ YOK

Bizi bu makama layık görenlerin başını hiçbir zaman öne eğdirmeyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, şüphe duymasın. Bize emanet edilen makamların hizmet aracı olduğunu biliyoruz. Öbür tarafta da hesabın olduğunu aklımızda tutuyoruz.  Herkes bilsin ki Oda Başkanları ve Meclis Üyeleri ücret ve maaş almazlar. Bu işleri meccanen yaparlar.

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ

Her siyasi partiye eşit ve uzak mesafede olacağız. Siyasetin ne içinde ne de dışında yer alacağız. Niğde’nin menfaatleri doğrultusunda karar alacağız ve uygulayacağız.  Üyelerimizle ve siyasilerle, üyelerimizle ve yetkili kurum müdür ve amirlerimizle toplantılar düzenleyerek, bu şehrin kalkınması için katkıda bulunacağız. Şikayet, istek ve önerilerinizi dikkate alacağız.

SORUNLARA YERİNDE ÇÖZÜM

Sorunları yerinde çözmeye çalışacağız. Haklı olduğumuz davada sonuna kadar mücadele edeceğiz. Üyelerimizle kenetleneceğiz. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç birlik olmamızdır. Birlik ve beraberlikten asla ödün vermeyeceğiz. Teşvik Kanunu’nda 5. Bölgede yer almamızdan doğan avantajları, daha iyi anlatacağız. OSB’lere katkı sağlayacağız. Destek olacağız.

YÜRÜTÜLEN PROJELERE DEVAM

Üniversite-Sanayi işbirliğini ön planda tutacağız. Avrupa Birliği ve Hibe desteklerinden yararlanmak için projeler hazırlayacağız. Proje ortaklığı yapacağız. Pazar ve ticaret eşleştirmeleri yapacağız. Eğitim, seminer ve panel gibi çeşitli organizasyonların düzenlenmesini sağlayacağız. Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları ile birlikte yürütülen projeleri devam ettireceğiz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlere gereken önemi vererek, sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlayacağız.

İSTİŞARE VE DİYALOGA AÇIĞIZ

Üyelerimizin görüş ve birikimlerini arttırmak için yurt içi ve yurt dışı fuarlar ve geziler düzenleyeceğiz. İstişare yapmaya önem vereceğiz. İstişare ve diyalog kapısını her zaman açık tutacağız. Aklımız ve gönlümüzle beraber farklı seslere de kulak vereceğiz.

DAHA FAZLA ÜRETMELİYİZ

Bizlerin il olarak artık daha fazla çalışmamız, daha fazla üretmemiz, daha fazla istihdam yaratmamız, daha fazla yatırım sağlamamız gerekiyor. Biz bu konuda kendimize ve İlimize güveniyoruz. Niğde’nin hak ettiği yere kavuşması için, birlik ve beraberliğimizi bozmadan hep birlikte zoru başararak, ekonomide ve siyasette etkin iller arasına girmek hedefimizdir.

Zor bir görev aldık. Kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz daim olsun. Yolumuz açık olsun. Allah yardımcımız olsun.”

 

Editör: TE Bilişim