Niğde Belediyesi İŞ-KUR işbirliğiyle açılan Tekstil Kursuna katılan 22 kişiden 20’si sertifika almaya hak kazandı.

 

Başkan Akdoğan tekstil kurslarının devam edeceğini belirterek NİĞMEK kapsamında açılan ilk tekstil kursunu tamamlayan kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi.

 

Niğde Belediyesi tarafından bir ilk gerçekleştirilerek kurulan tekstil atölyesi ile açılan tekstil kursunun sona erdi. Kursiyerlere sertifikalarını Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan verdi.

 

Tekstil kursu için oluşturulan Niğde Belediyesi tekstil atölyesinde incelemelerde bulunan Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak tekstil kursu  imkan oluşturduk. Bir buçuk ay süren kurs sonucu Belediye, İŞ-KUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün de imzasını taşıyan kurs bitirme belgesini 20 tane arkadaşımız almaya hak kazandı. Sertifikaların kursiyerlere  elbette ki bundan sonraki hayatlarında faydası ve katkısı olacaktır. Kursiyerler, herhangi bir tekstil firmasına iş müracaatında bulunması halinde ellerinde böyle bir sertifikanın olması öncelikli hale getirmiş olacaktır. Bu bakımdan düşündüğümüz zaman biz Niğde Belediyesi olarak kursiyerlere bir iş bulma ve meslek sahibi olma noktasında desteğimiz olmuş oluyor. Biz bu kursumuzu bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. 25 kişilik gruplar halinde burayı çalıştırmaya devam edeceğiz.  Niğde Meslek Edindirme Kursları kapsamında iki buçuk senedir birçok alanda biz kurs açtık. Şu anda bunun dışında devam eden enstrüman kursumuz var. NİĞMEK kapsamında Niğde Belediyesi olarak Niğde de ilk defa KOSGEB Girişimcilik Kursunu, tekstil kursu, bilgisayarlı ön muhasebe kursu, takı tasarım kursu, aşçılık kursu, web tasarım kursu gibi değişik kurslar verdik. Bunların hepsi yaşam boyu insanların kendilerine iş bulma noktasında, yetişmiş eleman olma noktasında faydası olacak işler. Tekstil kursunun açılması ve atölyenin oluşturulması konusunda katkılarından dolayı Meclis Üyemiz Fevzi İnsel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim