Niğde Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği’nin (NİĞKAD-BİR) 2016 Yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda NİĞKAD-BİR’in 2017 Yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2017 yılı bütçesi 4 milyon 505 bin TL olarak belirlendi. 

Niğde Belediye Başkanı ve NİĞKAD-BİR Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yapılan toplantı açılış ve yoklamanın ardından 2017 Yılı gelir-gider bütçesinin görüşülmesi ile devam etti. 4 milyon 505 bin TL olarak belirlenen 2017 yılı bütçesi birlik üyelerinin oyuna sunuldu. Bütçe, oybirliği ile kabul edildikten sonra dilek ve temenniler maddesine geçildi. Söz alan NİĞKAD-BİR üyeleri borçların tahakkuk ettirilmesiyle ilgili önerilerde bulundu.

Niğde Belediyesi başta olmak üzere ilçe ve belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi’nden oluşan 27 kurumun bir araya gelmesiyle kurulan NİĞKAD-BİR, Niğde sınırları içinde belediyeler ve il özel idaresi tarafından toplanan evsel atıkların düzenli depolama sahasında depolanması, ayrıştırılması ve elde edilen metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi gibi işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve işlemlerin kontrolünün yapılmasını sağlıyor.
Editör: TE Bilişim