Niğde Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde Niğde’ye yeni Hal Kompleksi yapılacak.  Kayseri Yolu üzerinde  68 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan yeni Halk Kompleksi'nin ihalesi Ocak ayı içinde gerçekleştirilecek.

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin, Pazarcılar Odası Başkan Vekili Ramazan Tanrıverdi ve Niğde Belediyesi Hal Kompleksi esnafları Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret ederek, Gümüşler Kavşağı’nda yapılacak olan Hal Kompleksi' yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaş sebze ve meyve ticaretinin daha sağlıklı koşullarda gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayacak olan yeni Hal Kompleksiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Başkan Akdoğan, yeni hal kompleksinin mimari projesinin tamamlandığını ifade ederek, “Toplam 48 dükkandan ve idari binamızdan oluşan ve yine mevcut hal kompleksimizin 15 bin metrekare alan üzerinde bulunduğunu düşünürsek yine 65 bin - 70 bin metrekareye yakın yani 70 dönüm arsaya yakın arazi üzerinde yeni hal kompleksini Kayseri çevre yolu üzerinde planladık.

Şu anda projemiz statik olarak devam ediyor, inşallah birinci ayın sonuna doğru Yeni Hal Kompleksimizin ihalesini yaparak Niğde’mizin ihtiyacına cevap verecek şekilde yeni hal kompleksimizi Niğde’mize kazandırmış olacağız.


Buna bağlı olarak da Yeni Köy Garajı' nı da Niğde’mize kazandırmış olacağız bunu belirtmek istiyorum. Bu projemizin ve hizmetimizin Niğde’mize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Kayseri yolu üzerine yapılacak yeni Hal Kompleksinin Türkiye’de sadece Bursa ilinde olduğunu, çevre illerde benzerinin bulunmadığını anlatan Başkan Akdoğan, “Örnek olacak bir proje. Tüm çevre illerin hallerini gezdik, Esnaf Odaları Birlik Başkanımız ve Manavlar Odası Başkanımız ile diyalog içerisinde istişare içerisinde projeyi gerçekleştirdik. Bir halde ne olması gerekir, bir dükkanda, iş yerinde ne olması gerekir ihtiyaç nedir diyerek onlarında görüşünü alarak Esnaf Odaları Birlik Başkanımız, Manavlar Odası Başkanımız ve yine halden bir kaç  esnafımızla yapmış olduğumuz görüşme sonucu  projenin olgunlaştığını düşünerek projenin mimarisine son noktayı koyduk. Statik projesi yapılarak ve yaklaşık maliyeti çalışması yapılarak proje ihaleye hazır hale getirilmiş olacak.

Seneye bugünlere projenin bitmesini planlıyoruz. Şu an hal olarak kullandığımız yeri de köy garajı haline dönüştüreceğiz. Seneye bu vakitler eski sanayi, yeni sanayi, hal ve köy garajını taşımış oluruz. Planlamamız 2016 yılının sonuna kadar bu projeleri sonuçlandırmak” şeklinde konuştu.

 


Editör: TE Bilişim