Göreve geldiği günden bu yana yoğun bir mesai ile Niğde’yi mercek altına alan Vali Kılıç, Niğde’nin sorunlarını köy gezileri, bürokratlar ve vatandaşlar ile birlikte tespit edip çözüm yolu aramaya devam ediyor. 



Niğde Valisi beraberinde Niğde'ye görevdaşlık  getirdi.


Bu gün Vali Necmeddin Kılıç’ın başkanlığında yapılan toplantı da Niğde’nin mevcut durumu, ihtiyaçlarının tespiti ve gelecek beş yılı kapsayan stratejik bir plan yapılması, Niğde’nin kalkınması için Valilik, Belediye Başkanlığı, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası ve Organize Sanayi Yöneticileri tarafından bir kalkınma planının hazırlanması kararlaştırıldı. Bu kalkınma planı hazırlanırken de özellikle sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun da mümkün olan en yüksek seviyede görüşlerinin alınması gerektiği belirtildi.


Niğde’nin bütün sorunları masaya yatırılarak konularla ilgili katılımcıların fikirleri alındı. Havaalanı, Akkaya Barajı, Niğde Üniversitesi, turizm, sanayi, eğitim, tarım, ekonomi, asayiş, sosyo-ekonomik durum ve Niğde’nin yıllardır ihmal edilmiş birçok meselesi konuşularak çözümler aranması konusunda fikir birliği yapıldı. Toplantının en önemli sonucundan birisi de birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda birleşilmesi oldu.

 
Toplantıya, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Süreyya Güler,  İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ,  İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ticaret Sanayi ve Borsası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş katıldı.



Sinerji -  Görevdaşlık Nedir?

Eşzamanlı uyumlu hareketten çıkan güç. Birlikten kuvvet doğar atasözü sinerjinin önemini ve faydasını belirtmektedir. Bir işi birlikte yapmanın grup olarak iş görme sonucu bireylerin tek tek elde edecekleri faydadan daha fazla fayda edilmesinin tanımıdır








Editör: TE Bilişim