Vergi Haftası Kutlamaları kapsamında Niğde’de Kurumlar ve Gelir vergisi dallarında ilk üç sırayı paylaşan vergi rekortmenlerine düzenlenen gecede plaket verildi.

Kurumlar vergisinde ilk sırayı Niğde'nin de sembolü olan Niğde Gazozu,  Niğde Meşrubat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ikinci Keçeci Tekstil Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, üçüncü ise Mikrokal Kalsit Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu.
Gayri menkul Sermaye İradı sıralamasına göre ise ilk sırada Hüseyin Pelit, ikinci Mehmet Özmen ve üçüncü Ramazan Çelik gelir vergisi rekortmeni oldular.
Niğde Defterdar Vekili Savaş Yılmaz açılış konuşmasını yaptı.
Yılmaz: “vergi haftası, mükellef ve vatandaşlara gönüllü vergi ödeme alışkanlığı kazandırmak, vergi kayıp ve kaçağının nasıl oluştuğu konusunda bir farkındalık yaratmak ve eğitim kurumlarımız aracılığı ile genç yaştaki geleceğin mükelleflerine şimdiden vergi bilincini kazandırabilmek amacıyla kutlanmaktadır. Çünkü yeterli vergi toplanmadığı takdirde hizmetler çağın gereklerine uygun hale getirilemeyecek, devletin her geçen gün artan fonksiyonları yeterince karşılanamayacaktır. Sözün kısası ilerleme ve kalkınmanın sağlanması vergilerin düzenli ve zamanında ödenmesine bağlıdır. Niğde defterdarlığı olarak tüm birimlerimizle bu amaç etrafında yoğunlaşmış bulunmaktayız” dedi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç: “Vergi olmadan, vergi toplayamadan bir gelir olmadan bir devletin olması mümkün değildir. Yeni açıklanan Fransız arşivindeki, Venedik arşivindeki belgeleri görüyoruz ki 1700’li yılların sonunda Osmanlı devletini yıkmak için Batı, çok sağlam vergi düzenini yıkmayı planlamışlardır. Vergi düzeninin yıkılmasından sonra devletin yıkılmasını başarmışlardır. Vergi vermek çok önemlidir. Çocuklarımız, insanlarımız ve kendimiz için önemlidir. Vergi bilincinin toplumun tüm katmanlarına yayılması ve sürdürülebilir bir vergi sistemi çok önemlidir. Mükellefiyet sistemine dayanan bizim vergi anlayışımızda gelirlerini doğru beyan edebilmek ve devletin hakkını devlete vermek çok önemlidir. Bütün insanımızın topyekun bir gayreti olmalıdır. Bu anlayışı dalga dalga yayma konusundaki gayretlerinden dolayı Defterdarlık teşkilatına şükranlarımı sunuyorum”
Konuşmaların ardından Kurumlar ve Gelir vergisi dallarında ilk üç sırayı paylaşan vergi rekortmenlerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi.
Grand Otelde düzenlenen ödül törenine, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Ağır Ceza Reisi Hüseyin Uğurlu, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, kurum müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı.



Editör: TE Bilişim