Niğde Belediyesi, KOSGEP ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kursuna katılan 60 kursiyer Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın katılımı ile Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen programla sertifikalarını aldı.

 

Niğde Belediye Başkanlığı, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeyi sürdürüyor. İnsan odaklı hizmet anlayışı ile projelerini gerçekleştiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan girişimcilik ve meslek edindirme kurslarının belediye bünyesinde açılmasını da sağlayarak vatandaşın yararına olabilecek her hizmetin altına imza atmaya devam ediyor.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "60 kursiyerimiz girişimcilik kursumuza katılarak sertifika almaya hak kazandılar. Almış oldukları bu sertifikalarla 100 bin TL'lik kredi alma imkanı ve bu paranın 30 bin TL'sini hibe olarak alabilecekler. Meslek edindirme ve girişimcilik kurslarımızı Niğde Belediyesi olarak hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Girişimcilik kursu projemizi KOSGEP ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile ortak yürüttük. Girişimcilik noktasında iş güç sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız 100 Bin TL'lik destek kredisinin 30 bin TL'sini hibe olarak 70 bin TL'sini de iki sene gecikmeli 5 sene içerisinde ödemek şartı ile yardım alabilecekler. Günümüzde 100 bin TL destek iyi bir destek. Orta ölçekli bir iş yeri açılabilir 100 bin TL ile. Bu noktada Niğde'mizde müessese ticarethane sahibi olan arkadaşlarımız var. Birazda yatırımcının kendi birikimi varsa bu birlikten bir güç doğar. Bizim amacımız ve gayemiz Niğde Belediyesi olarak meslek edindirme kurslarımızla girişimcilik kurslarımızla insanlarımızı meslek sahibi, iş sahibi yapmak. Bu güne kadar kurslarımızla 2200 kişiye kurs düzenledik. Sertifika sahibi yaptık. 2200 kişiye faydalı olabilmişsek ya da bu sayının yüzde onuna faydalı olabilmişsek, bu önemli bir hizmettir. Bu durum bizi mutlu eder. Kursumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Aldığı sertifika ile iş yeri açacak olan kursiyer Feridun Bilge sertifika programında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a kursiyerler ve şahsı adına teşekkür ederek girişimcilik kursu sayesinde istihdama katkı sağlandığını belirtti.


Editör: TE Bilişim