Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür Bloomberg HT’de Sami Altınkaya’nın sunduğu Çıkış Yolu isimli programa katıldı.
"Türkiye’de güzel işler yapılıyor’’ fikrinden hareketle yola çıkan ve Anadolu’da ki başarı öykülerini izleyiciyle buluşturan programda Niğde’nin mevcut durumu ve gelecekteki yol haritasının nasıl çizileceği konuşuldu.


Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nden canlı olarak yayınlanan programa Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile TEB Ekonomi Bankası Genel Müdür Vekili Turgut Boz konuk olarak katıldı.
Program, sunucu Sami Altınkaya’nın Niğde Üniversitesi' “2. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında öğrencilerin bilgi ve deneyim sahibi kişiler ile bir araya getirilmesinin öneminden bahsettiği kısa açış konuşmasıyla başladı. Niğde Üniversitesi Yerleşkesinden oldukça etkilendiğini ifade eden Altınkaya, Niğde’nin ve üniversitenin daha iyi tanınması gerektiğini belirtti.
Programda Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi ile ilgili bilgi vererek öne çıkan çalışmalardan bahsetti. Niğde Üniversitesinde bilginin teknolojiye dönüştürüldüğünü ifade eden Rektör Görür, yakıt pilleri ile ilgili yapılan çalışmalar ve üretimin Türkiye’de tek olduğunu ifade etti.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu da Niğde’de sanayi ve üniversite arasında büyük bir dayanışmanın olduğunu belirterek Teknopark’ın çok kısa süre içerisinde faaliyete geçirileceğini ve Ar-ge çalışmalarının daha da hız kazanacağını söyledi.  
TEB Ekonomi Bankası Genel Müdür Vekili Turgut Boz ise Niğde’ye yönelik yaptığı analizde Niğde’nin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 56’ncı, kişi başına düşen gayri safi milli hâsıla sıralamasında ise 34’üncü sırada olduğunu ifade etti. Boz, bu durumun Niğde’de para ve imkânın olduğunu ve yeni işyerlerinin açılarak sosyoekonomikliğin geliştirilmesi halinde insanların para harcayabileceklerini, bunun da yatırımcılar için bir fırsat olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim