Niğde'de güzel şeyler oluyor, Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği " Kadın Çiftçilerin Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi Eğitimi" sonucunda kadınların istihdama katkısı sağlandı. 


Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, “Kadın Çiftçilerin Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi Konusunda Eğitimi Projesi” tamamlandı. İlimiz Çamardı İlçesi Celaller Köyünde uygulanan proje ile İlimiz
  kırsalında yaşayan 15 kadın çiftçiye vasıf kazandırarak istihdam sağlamak, tarımsal üretime katılımlarının sağlanıp gelir düzeylerinde artış ve buna bağlı olarak da yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla arı yetiştiriciliği ve bal üretimi konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Kırsal alanda, tarımsal faaliyetlerin her aşamasında, yardımcı eleman olarak yer alan kadınların gelir seviyesini artırmak, onlara meslek edindirmek, onları bilinçlendirmek ve eğitmek, onları sertifikalı uzman yapmak kısacası Kırsal Kalkınmayı sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kaynakları kullanılarak “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında Çamardı Celaller Köyünde verilen 20 gün süreli eğitimin ardından; kursiyerlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik personelleriyle birlikte, Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonuna Teknik gezi düzenlendi. Kursiyerler orada arı yetiştiriciliği alanlarında inceleme yapma ve arı yetiştiriciliğini yerinde görme fırsatı buldular.

Proje sonunda kursta başarılı olan 15 kursiyere sertifika ve 3'er adet arılı kovan teknik malzemeleriyle birlikte teslim edildi. Toplamda dağıtımı yapılan 45 adet arılı kovan ile İlimiz tarımsal hasılaya yaklaşık 20.000 Tl kazanç sağlandı" denildi. 

Editör: TE Bilişim