Rüzgâr ve esintiler sebebiyle balıkçı tekneleri, denizlere açılamadı, bu durum hamsi fiyatının tezgahlarda 8-10 TL’ye yükselmesine sebep oldu. Hal böyle olunca Niğdeli vatandaş, ucuz fiyata en çok tükettiği balık türü olan hamsiyi sofrasına taşıyamadı. 

 

Niğde’de 10 yıldır balıkçılık yapan Turgay Gürtuna, tezgahta balık türlerinin bol olduğunu ancak hamside bir sıkıntı yaşandığını belirterek, “Niğdeli vatandaş 8-10 TL vererek hamsi satın almak istemiyor” dedi.

 

Hamsinin kilosunun 8-10 TL’den satılmasının Niğdeli için yüksek bir fiyat olduğunu söyleyen Gürtuna, “Beklentimiz ilerleyen tarihlerde hamsininin bol olması ve fiyatların düşmesi yolunda” diye konuştu.

 

Tezgahta, Barbun 20 TL’den Somon Balığı 12 TL’den, Palamutun tanesi 5 TL’den , Uskumra 7 TL’den, Marmara Hamsisi ve İstavrit 5 TL’den, Dil Balığı 20-25 TL civarında Karides 30 TL’den, Çupra 25-30 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, ancak havaların soğumasıyla birlikte Niğdeli vatandaş bol bol hamsi tüketebileceğini söyleyen Gürtuna,“Hamsinin fiyatının düşmesini bekliyoruz, inşallah bu sezon vatandaş ucuz fiyata bol bol hamsi ve istavrit yiyebilir” dedi.

 

Bunun yanı sıra hamsinin her çeşit pişirilme yöntemiyle leziz bir besin olduğunu dile getiren Gürtuna, gümüş, barbun, uskumru, dil balığı gibi yağ balıklarının ızgara da pişirilmesi gerektiğini söylerken, Niğdeli vatandaşın su ürünleri konusunda bilinçlendiğini ve talebe göre değişik su ürünleri temin ettiklerini belirtti.  

Editör: TE Bilişim