Şehir dışından gelen fotoğrafçıların Niğde’de bulunan okullarda fotoğraf çekimi yapmasına tepki gösteren Niğdeli fotoğrafçıların talebi İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’a iletildi.

Niğde Fotoğrafçılar Odası Başkanı Ümit Yörükoğlu ve beraberindeki fotoğrafçılar İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’a Odaya gelen şikayetler üzerine böyle bir ziyaret gerçekleştirmek ve taleplerini iletmek istediklerini dile getiren Oda Başkanı Ümit Yörükoğlu uzun yıllardır korsan fotoğrafçılarla mücadele eden üyelerinin şimdi de il dışından gelen fotoğrafçılar yüzünden kazançlarında ciddi oranda azalma olduğunu söyledi.

Okulların teklif usulü ile aldıkları yıllık, mezuniyet,hatıra gibi toplu fotoğraf çekimlerini Niğde’de faaliyetini sürdüren resmi fotoğrafçılarla çalışarak yaptırmalarını isteyen Yörükoğlu, "Niğde’nin ekonomisi, küçük esnafın güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak gördüğümüz bu sorunumuzun çözümü noktasında gereken desteğin verilmesini bekliyoruz" dedi.

Görüşme sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar konu ile ilgileneceğini belirtti. 
 

Editör: TE Bilişim