İl Müdürlüğümüz konu uzmanlarınca Niğde’de mevcut ekmek ve ekmek çeşitleri üreten Fırıncı Esnafına yönelik olarak Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının toplantı salonunda bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.


Toplantıya İl Müdürümüz Murat Türkmen, İl Müdür Yardımcısı Sadettin Yılmaz Niğde TMO Ajans Amiri Vedat Savaşır, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Fahri Eker, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet T. Tıraş, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Hanifi Güçlü, İl Müdürlüğü Personeli ile fırıncılar katıldı.


Toplantının başlangıcında İl Müdürümüz Murat Türkmen ve Niğde TMO Ajans Amiri birer konuşma yapıp ekmeğin israfının önlenmesi, Gıda Güvenliği ve Hijyen konularında fırıncı esnafını uyararak daha dikkatli olunması gerektiğini belirttiler. Murat TÜRKMEN Fırıncılardan çalışmaları sırasında daha dikkatli olmalarını, cezaya maruz kalmamaları için Tebliğde belirtilen şartlara titizlikle uyulmasını özellikle istedi. “Amacımız fırıncılarımıza ceza yazmak değil, daha sağlıklı ekmeğin soframıza ulaşmasını sağlamaktır” diyen Türkmen ekmek katkı maddelerinin tamamen kaldırılması konusunda çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz personeli Gıda Mühendisi Abuzer Kaya 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hazırlanan 04 Ocak 2012 tarih ve 2012/2 sayılı Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, İşyeri ve personel hijyeni hakkında fırıncılara bilgiler verdi. Ayrıca ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında hazırlanan sunu gösterisi yapıldı.

 



Editör: TE Bilişim