Niğde’de Havza bazlı ürün deseninin belirlenmesi amacıyla iki gün süreli ürün deseni çalıştayı  yapıldı.


Türkmen; Amacımız, Niğde tarımının geliştirilmesi, Niğde çiftçisinin daha fazla gelir sağlayacağı, ürününü satmakta sorun yaşamayacağı, ülkemizin ve dünyanın daha fazla ihtiyaç duyduğu ürünlerin belirlenip, bu ürünlerin ilimizde üretilmesinin sağlanmasıdır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanlığından konu uzmanları Ergin Toprak, Cem Ceyhan ve Salih Aydın katılımları ile düzenlenen toplantıya 1. gün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürleri, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri Teknolojileri Fakültesinden öğretim üyeleri, 2. gün Ziraat Odaları, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Tarım Platformu Üyeleri, Niğde Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çiftlik Ziraat Odası, Altunhisar Ziraat Odası Başkanları ile Niğde çiftçisinin gelir durumlarını artırmak amacıyla; Niğde Merkez ve ilçeler bazında hangi bölgede hangi alternatif ürünlerin üretilmesi gerektiği,  mevcut ürünlerin verim ve  kalitesinin geliştirilmesi, alternatif ürünlerin yetiştirilmesi ve belirlenen havza bazlı ürünlerin harita üzerinde işaretlenmesi çalışmaları yapıldı.


Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen “Amacımız, Niğde tarımının geliştirilmesi, Niğde çiftçisinin daha fazla gelir sağlayacağı, ürününü satmakta sorun yaşamayacağı, ülkemizin ve dünyanın daha fazla ihtiyaç duyduğu ürünlerin belirlenip, bu ürünlerin ilimizde üretilmesinin sağlanmasıdır” dedi.


Editör: TE Bilişim