Niğde Belediyesi Meclis kararı ile Niğde'de SS.51 Nolu Özel Halk otobüsleri Kooperatifi yolcu fiyatlarına zam yapılmıştı.  Sivil 1.30 kuruştan 1.50 kuruşa, öğrenci 1 TL'den 1.25 kuruşa yükseltilmişti. 


Yapılan yüzde 25'lik zamma vatandaşlar ve Niğde Üniversitesi öğrencileri tepki göstermiş imza toplayarak, yaklaşık 3 bin 500 imzayı Niğde Belediyesine iletmişlerdi. 



Yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yapılan zamların çevre illere göre aynı olduğunu söyledi.


Yapılan zammın Niğde belediyesinin geliri ile alakasının bulunmadığına dikkat çeken Akdoğan, "Otobüs kooperatiflerinin ödedikleri harç bedeli bellidir. Yapılan zammın Niğde belediyesinin geliri ile hiçbir alakası yok, sonuçta alınan karar meclisin kararıdır. Bu otobüslerin son bir yılına baktığımızda yapılan zammın yüzde 25 olduğunu görüyoruz. Yapılan zammın diğer çevre illere da baktığımızda oraların 2012 yılı fiyatları bizim 2013 yılı fiyatlarımız olacak. Yapılan zammı fazla görenler otobüs esnafını da düşünmeleri gerekir. Bu fiyatı 1 lira da kalsın dersek o esnafları yok etmiş oluruz. Sonuçta bizim tam bilet fiyatlarımız öğrenci bilet fiyatlarımız Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Osmaniye'den fazla değil. Belki de 2014 yılı biz hiç zam yapmayacağız. Kimse bu konu üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışmasın. Tabi ki herkes fiyatların düşük olmasını ister vatandaşın şikayetçi olması normal bir şeydir." diye konuştu.

NİĞDE - BOR OTOBÜS GÜZERGAHI DEĞİŞECEK

Belediye Başkanı Akdoğan, 2014 yılında Bor Araçlarının yol güzergâhının değişeceğini de söyledi. Başkan Akdoğan; “Kooperatifler arasında meydana gelen sürtüşme Bor-Niğde arasında. Bor’dan Niğde’ye gelen 10 Nolu Kooperatifin yol güzergâhın yol güzergâhını değiştireceğiz” dedi.



10 Nolu Kooperatifin Bor Belediyesinin kiraladığı bir kooperatif olduğunu ifade eden Başkan Akdoğan; “10 Nolu Kooperatif Bor’dan aldığı yolcuyu Niğde’ye; Niğde’den aldığı yolcuyu da Bor’a bırakması gerekiyor. Ama bu sistem burada böyle işlemiyor. Bor’dan aldığı yolcuyu kampusa indiriyor. Ama kampustan Niğde’ye gelecek yolcuları da alıyor ve o güzergâhtaki yolcuları da alıyor ve Niğde köy garajlarına kadar götürüyor” dedi.



Burada 51 Nolu Kooperatifin götüreceği yolcuları 10 Nolu Kooperatifin götürmüş olduğunu anlatan Başkan Akdoğan; “Bu konuda da 51 Nolu Kooperatif işletmecileri şikâyetçi ve haklılar da. Yolcu konusunda bir güzergâh yapılması gerekiyor” diye konuştu.

UYGULAMA 2014’TE

“Ben bu güzergâh değişikliğini 2014 yılında yapacağım” diyen Başkan Akdoğan; “ Yeni bir güzergâh çalışması aynı şekilde 51 ve 52 Nolu Kooperatifleri birleştirmek. Toplu taşımacılığı bir kooperatif bünyesine getirmek ya da güzergâhları çakıştırmamak için çalışmalarımız olacak” dedi.



Niğde'de Şehir için Otobüs Zamlandı. Öğrencilerden Tepki  HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim