Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı doğrultusunda İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Ekonomik Yatırımlar olarak ilimize ait 21 adet proje kabul edildi.




İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; “Niğde ilimiz İç Anadolu Bölgesinde coğrafi alan olarak küçük bir il ama tarımsal varlığı ve potansiyelleri yüksek olan bir ilimizdir. İlimiz bir çok tarımsal ürün üretimi konusunda Türkiye sıralamasında üst düzeylerde yer almaktadır. Üretilen ürünlerin; depolanması, işlenmesi ve paketlenmesine yönelik olarak tarımsal sanayiinin de ilimizde geliştirilmesi gerekmektedir.



Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüz Tarafından yatırımcılara gerekli  duyurular, bilgilendirmeler ve eğitimler yapıldı. Proje başvuruları alındı. Projeler bir komisyon tarafından değerlendirildi ve 21 proje bakanlığımıza gönderildi. Gönderilen projelerin tamamı %50 hibeli olarak bakanlığımız tarafından uygun görülerek kabul edildi.  Gönderilen Projeler arasında; 12 Adet Ürün ( Tahıl, Bakliyat, Patates, Meyve, Turşu ve Kuruyemiş ) Paketleme ve İşleme Tesisi, 6 Adet Soğuk Hava Deposu Tesisi, 1 Adet Güneş Enerjisi Sistemi, 1 Adet Sucuk Yapım Tesisi  ve 1 Adet Çelik Silo tesisi olmak üzere toplam 6,7 Milyon TL Hibe tutarında 21 Tarımsal Tesis Projelerimiz bulunmaktadır.  Bu sene içerisinde Niğde ilimizde  yatırımcı öz sermayesi ile birlikte 13,4 Milyon TL  lik  yatırım ve tarımsal sanayileşme olacaktır.



Bu Projeler konusunda özverili ve fedakarane çalışan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve personellerimi kutluyorum. Bu projelerimize destek veren; Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimize ve Bakanlığımız Bürokratlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Niğde Tarımına ve istihdamına hayırlı olsun” dedi.


Editör: TE Bilişim