Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklama da; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2007 yılından beri uygulanmakta olan çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların bu doğrultuda korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan ‘İyi Tarım Uygulamalarında’ Niğde Türkiye genelinde 16. sırada yer almaktadır. 

İyi Tarım Uygulama Yöntemi ile  İlimizde 43 çiftçi tarafından 19.033 dekar alanda bitkisel üretim yapılıyor ve yıllık 38.731 Ton İyi Tarım Uygulamalı Ürün üretiliyor.  

İlimizde 17.370 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları ile  Elma üretimi yapılıyor. Bunun dışında da armut, nektarin, erik, kavun, karpuz, domates, hıyar ve patates gibi İyi Tarım Uygulamalı ürünler üretilmektedir. İnsan sağlığına büyük zara veren kimyasal kalıntısı olmayan bu ürünlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen özel kontrol ve sertifikasyon kuruluşları tarafından İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası düzenlenmektedir.

İyi Tarım Uygulamalı üretim yapan çiftçilerimize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl toplam 306 bin TL tutarında destek verildi. 2015 yılı itibariyle dekar başına meyve ve sebzede 50 lira, örtü altında 150 lira, süs bitkileri ve aromatik bitkilerde  100lira destek verileceği açıklandı.


Editör: TE Bilişim