Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 70 Hibe ile desteklenen “KOP ile Niğde’de Yaz Seracılığı Gelişiyor Projesi” kapsamında kurulumu tamamlanan Altunhisar İlçesindeki serada topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştiriciliği için fide dikimi yapıldı.

Altunhisar İlçe Müdürü Osman Bezeng ve İlçe Müdürlüğüde görevli teknik personel tarafından teknik desteğin sağlandığı 525 metrekare kurulu serada topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştiriciliği yapılacak.

Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ tarım şehri olan Niğde’de tarımsal üretimde Türkiye’de öncelikli illerden bir tanesidir. Seracılık konusunda ilimizde eksikliklerimiz vardı. KOP projesi kapsamında yüzde 70 hibe desteğiyle Altunhisar ilçesine kurulan serada topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştirilecek. Kırsal kalkınma yatırımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız gelip müdürlüğümüzden detaylı bilgileri alabilirler. Hibe katkısı yüzde 70, yüzde 30’uda serayı yaptıran vatandaşımız tarafından karşılanıyor. Bu seracılık sayesinde ilimizde üretilen ürünler sadece bir mevsimlik değil yaz kış ürün üretebilecek ve tüketicilere ulaştırabilecekler. Bu sayede ilimizde tarımsal ürünler sadece yaz aylarında değil kış aylarında da üretilebilecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim