Eylül ayıyla birlikte Niğde ve çevresinde gelenek haline gelen ve kış hazırlıkları arasında sayılan ev yapımı salça sezonu başladı. Salça sezonunun açılması ile birlikte Niğde ev hanımları kurulan Pazar yerlerinde salçalık biber ve domates alan vatandaş Pazar yerinde temizleyip çektirip salçalık hazırlıkları devam ediyor.

Bu yıl salçalık domatesin fiyatı geçen seneye kıyasla yaklaşık aynı olmasına rağmen salçalık biberin fiyatının ise yükselişe geçmesi dikkat çekti. Geçen yıl 1.50 TL ile 2 TL arasında satılan salçalık biberin bu yıl ise kilosu 3 TL ile 3.50 TL arasında satılmaya başlandı.

Pazar esnaflarından Murat Karaca, salçalık sezonun yeni başladığını belirterek bu sene salçalık biber satış fiyatının geçen sene yaşanan sezona kıyasla biraz daha pahalı, salçalık domatesin satış fiyatı geçen yıl ile aynı. Salçalık biberini kilosu 3 TL ile 3.50 TL arasında satılırken salçalık domatesin kilosu ise 1 TL’den satılıyor.


Salça sezonun ilerleyen tarihlerde hızlanacağını belirten Pazar esnafı Karaca, salçalık domates ve biber fiyatlarında çok ciddi değişiklik yaşanmasını beklemediklerinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim