Niğde’de parkomat sisteminde, plakalarına yazılan otopark ücretlerini ödemeyen araç sahipleri için yasal takip başlatılacağı bildirildi. 

Niğde’de 18 Nisan’dan itibaren uygulamaya başlayan parkomat uygulaması ile ilgili Yaşar Özçiftçi Parkomat İşletmeciliği Yetkilisi Mehmet Ali Erdoğan, parkomat sisteminde, plakalarına yazılan otopark ücretlerini ödemeyen araç sahipleri için yasal takip başlatacaklarını söyledi.

Parkomat uygulamasının Niğde’de 35 kişiye iş imkanı sağladığını ve parkomat uygulamasının sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hizmet verdiğini belirten Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde borcu bulunan araç sahiplerine yönelik yasal takibin başlatacağız. Borcu bulunanların mağdur olmamaları için borçlarını ödemeleri gereklidir.’’ dedi.

Gazi Ve Şehit Yakınlarına Ücretsiz
Parkomat uygulamasının gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz olduğunun altını çizen Erdoğan, ayrıca engelli vatandaşlar için de araç yerlerinin belirlendiğini ifade etti. Yaşar Özçitfçi, engelli vatandaşlar için ilk iki saat parkın ücretsiz olacağını, sonrasında da saat başına yüzde 50 indirim uygulanacağını söyledi. 

Parkomat Trafiği Rahatlatıyor
Erdoğan parkomat uygulamasının şehrin birçok yerinde aktif olarak kullanıldığını ifade ederek, usulsüz parklar nedeni ile sık sık tıkanan caddeler, parkomat uygulaması ile bu yoğunluktan kurtulduğunu kaydetti.
Erdoğan, parkomat alanlarına park eden vatandaşların parkomat görevlilerine ödedikleri park ücretinin karşılığında fiş almayı unutmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak; İHA
Editör: TE Bilişim