Niğde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, Niğde’deki kuyumcularda bulunan 81 adet hassas terazilerini tek tek denetimden geçirildiğini söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sorumluluğu altında bulunan özellikle kuyumcularda kullanılan 2’inci sınıf teraziler (Hassas Teraziler) halkımız ve esnafımız yapmış olduğu alış-verişlerde zarar görmemesi adına Niğde genelinde bilim Sanayi ve teknoloji il Müdürlüğü denetim personelleri tarafından Niğde’deki Kuyumculara ani denetim yapıldı.
Taksimetre ve su, akaryakıt, LPG sayaçlarına, kuyumcu ve eczanelerde bulunan hassas terazilerden, araçların yükleriyle tartıldığı yüksek çekerli kantarlar, tüm ölçü ve tartı aletlerini denetleme yetkisine sahip olduklarını belirten Niğde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, imalat-ithalat aşamasından başlayıp, stoklara ve ticari alanda kullanımda olanlara kadar her alandaki ölçü tartı aletlerine ulaşmaya ve doğru çalışır vaziyette olmaları için çalıştıklarını belirtti.
İl genelinde başlatılan kuyumcu esnafının kullandığı hassas tartı aletlerinin denetiminin Niğde ilinde de yapıldığını ifade eden Bitim; “ ilimizde bulunan Kuyumcuların kullandığı 81 adet Hassas terazi Niğde Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürlüğü denetim personelleri tarafından ani denetime tutuldu. İlimizde yapılan 81 adet hassas terazi denetiminde hiçbir sorunla karşılaşılmadı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın genelgesi gereğince rutin denetimlerimiz arasında yer alan kuyumcu esnafımızın kullandığı hassas teraziler yılda bir kez denetlenmektedir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim