Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması” kapsamında Niğde’nin turizm değerlerinin kapsamlı bir şekilde tanıtımını yapmak amacıyla toplantı gerçekleştirildi.  

 

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek başkanlığında Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, TGA Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Anadolu Bölgesi Temsilcisi Birol Akman,  TGA Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, TGA İş Geliştirme Müdürü Şebnem Tuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir, ilgili kurum müdürleri, STK ve turizm sektör temsilcileri katıldı. 

İlimiz Niğde’nin Kapadokya’nın giriş kapısı olduğunu vurguladığı açılış konuşmasında Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Binlerce yıllık tarihi geçmişe ve zenginliğiyle ön plana çıkan ilimiz Niğde, emsalsiz coğrafyası ve doğal kaynaklarıyla hem turizm hem de kültür birikimi bakımından eşsiz değerlere sahiptir.  

Fakat üzülerek ifade etmek isterim ki; Niğde, dağcılık ve doğa sporları merkezi olan Aladağlarıyla, Çiftehan Kaplıcalarıyla, Doğal Sit alanlarıyla, Tyana Antik Kenti ve topraklarında barındırdığı nice tarihi eserleriyle bilinse de bugüne kadar turizm açısından yeterli görünürlüğe sahip değil” dedi.  

 Konuşmasının devamında Niğde’nin tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik değerleri ile doğal güzelliklerini yurt ve dünya geneliyle buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen “Marka Kent Niğde” projesi çalışmalarından bahseden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, proje sonucunda Niğde’nin marka yüzü olarak doğa harikası Aladağlar’ın belirlendiğini ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Tanınırlık ve kent imajı arttıkça turizm çeşitliliği ve gelirinin de artacağını sözlerine ekleyen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Bu sayede ilimizin turizm potansiyelinde önemli gelişmeler sağlanacak.  

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Niğde’mizin, “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması” kapsamında bütün değerlerinin dünyaya tanıtılması ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından önemli gelişmeler yaşanmasını ümit ediyorum.  

            Öte yandan turizmin hareketlenmesi ve bunun sonucunda da Niğde ekonomisine katma değer sağlanması, istihdam yaratılması ve ilimizin bir cazibe merkezi olması açısından bu toplantının önemli katkıları olacağı düşünüyorum” dedi.  

Toplantının amacı ve TGA’nın faaliyetleri hakkında katılımcılarla bilgi veren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen,  paydaşlarla işbirliği modelinin geliştirilmesi ve Niğde’nin uluslararası ölçekli tanıtımının yapılması amacıyla yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Toplantı, TGA yetkilileri ve paydaş katılımcılar arasında görüş alış-verişinde bulunulmasının ardından son buldu.  

Editör: TE Bilişim