Niğde genelinde geçen yıl yaşanan rekolte düşüklüğü sıkıntısı bu yıl yağan düzenli ve verimli yağışlarla birlikte kendini topladı. Geçtiğimiz yıla nazaran Buğday rekoltesi arttı ve sap, saman sıkıntısı aza indi.

 

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar; ”Niğde’mizin bu yıl buğday da geçtiğimiz yıllara göre baktığımız zaman bir rekolte artışı görülmektedir. Bunun sebebi ise bahar ve güz döneminde olan yoğun yağışlardır” dedi.

 

İlimizde 20 Haziran’da başlayan hasat döneminin devam ettiğini belirten Kenar; “Hasat başlamıştır. Devletimizin 72 Kuruşa açıkladığı buğday fiyatları tüccar tarafından 65 kuruş civarında alınmaktadır” diye konuştu.

 

“Çiftçilerimizin ürünlerini ofise yerine tüccara verdiğini görüyoruz” diyen Kenar; “Bizim isteğimiz ürünlerini bir kısmını da olsa tüccara satsalar bile diğer kısmı ofise getirip vererek ürün fiyat düşümünün önüne geçmek istiyoruz” dedi.

 

Artışla birlikte vatandaşı uyaran Kenar, konuşmasına devamla şunları söyledi:

”Çiftçinin mahsulünü ofis  72 Kuruşa almaya devam ediyor. Vatandaşın buna dikkat etmesini istiyoruz. Diğer taraftan geçen yıl yaşadığımız yağış azlığından dolayı buğdayın rekoltesinden ziyade samanda ciddi bir rekolte düşüklüğü olmuştu.

Bu yıl bunu yaşamıyoruz.Allaha şükür bölgemiz şuan da sap ve saman bakımından rekoltesi zengin. İnşallah bu yıl bu yağışlarla birlikte çiftçimiz biraz daha rahat ve dilerim ki çiftçimiz bu yıl rahat bir dönem geçirir.”

 

 



Editör: TE Bilişim