Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı

Ülke genelinde koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla içişleri bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim Modeli kapsamında Niğde’de hafta sonu yapılan denetimlerde sokağa çıkma yasağına uymayan ve maske takmayan vatandaşlara 25 bin 200 TL idari para cezası kesildi.

Artan koronavirüs vaka sayıları sonrası Ramazan ayı ile birlikte artırılan tedbirler neticesinde Niğde’de denetimler sıklaştırıldı. Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birlikte hem sokak ve caddeler hem de iş yerlerinde gerçekleştirilen Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim Modeli kapsamında denetimler yapıldı. İl genelinde 214 personel ve 68 ekip ile birlikte 2 gün boyunca Şehir giriş çıkışları ve şehir için denetimleri için 25 kontrol noktası oluşturuldu. Yapılan denetimlerde ilimizde faaliyet gösteren 960 iş yerinde Pandemi denetimleri gerçekleşti. Ayrıca trafikte 1450 araç ve 133 toplu taşıma hizmeti veren araçlar denetlendi. Bunun yanı sıra konaklama hizmeti veren 47 tesisinde denetimleri yapıldı. 2859 vatandaşın da cadde ve sokaklarda sorgusu ayrıca ekipler tarafından yapıldı. Yapılan denetimlerin sonunda 25 bin 200 TL idari para cezası kesildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim