Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği kapsamında Gübre Dağıtıcı Bayilerinde denetim ve içerik numune alma çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Bitkisel üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli denetim ekibimiz tarafından ilgili yönetmelik kapsamındaki ürünlerin üretimi, ithalatı, ihracatı ve piyasaya arzı aşamasında ilgili teknik düzenlemelerine uygun ve güvenli olup olmadığının gözetimi ve denetimi yapılmaktadır.

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği kapsamında denetimlerine devam ediyor.
 

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım BAŞ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tarımsal üretim için gerekli en temel girdilerden birisi de gübrenin kullanımı, tarımsal üretimde verimi önemli ölçüde etkilemektedir. Üreticiye ulaşan her türlü gübre ve toprak düzenleyicilerin içeriğine uygun olması önem arz etmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz teknik ekiplerince İlimiz genelinde faaliyet gösteren 121 adet gübre bayisine yılda en az 2- 3 defa denetimler yapılmaktadır. Bu denetimler sonucunda numuneler alınarak yetkili laboratuvarlara gönderilmektedir.” Dedi.

Denetimlerde Tarım ve Orman Bakanlığınca tescil belgesi düzenlenmemiş, etiketsiz ve kullanım süresi geçmiş ürünler ile taklit ve tağşiş ürünlerin satışının engellenmesi amaçlanmakta denildi.

Editör: TE Bilişim