NESOB Başkanı Âlim Yeşil, Asgari ücrete zam gelmesi, küçük esnafı belli noktada sıkıntıya koyacak. Zam gelsin, çünkü çalışan personellerimizin de geçimlerini yapabilmesi açısından açlık sınırının geldiği noktalar rakamlar belli. Onlar açısından çok önemli ama şu da var, yanında bir kişi, iki kişi, üç kişi çalıştıran küçük esnaflarımız var” dedi.

Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi” Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi”

Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Âlim Yeşil, esnafın kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerle ayakta durduğunu belirterek, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin aracılığıyla verilen yüzde 7,5 faizli kredilere çok büyük talep var. Esnaf, zaten bu kredileri alarak ayakta duruyor” dedi. NESOB Başkanı Âlim Yeşil, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları anlatırken şunları söyledi. Asgari ücrete zam gelmesi, küçük esnafı belli noktada sıkıntıya koyacak. Zam gelsin, çünkü çalışan personellerimizin de geçimlerini yapabilmesi açısından açlık sınırının geldiği noktalar rakamlar belli. Onlar açısından çok önemli ama şu da var, yanında bir kişi, iki kişi, üç kişi çalıştıran küçük esnaflarımız var. Bu esnaflarımıza da belli noktalarda destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. O açıdan asgari ücret artışına sıcak bakıyoruz, devletimizden de onu bekliyoruz. Asgari ücret 7 bin 500 lira ile 8 bin lira arasında olur diye düşünüyorum.

“Esnaf, Kredilerle Ayakta Duruyor”

İş yeri kiralarına da konutlarda olduğu gibi devletimiz tarafından belli bir oranda sınırlama gelmesini istiyoruz. Kira ödemekte zorlanıyoruz. Bu yüzde 20 kira stopajlarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nin aracılığıyla verilen yüzde 7,5 faizli kredilere çok büyük talep var. Esnaf, zaten bu kredileri alarak ayakta duruyor. Bu kredilerde yalnız, sıra olayı çok. Kooperatiflere daha çok finansman verilip esnafın en kısa zamanda bu krediye ulaşması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim