Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kasaplar ve Fırıncılar Odası’nın talebi doğrultusunda ekmeğe zam yaptı.


Niğde'de Ekmeğin yeni fiyatı 80 kuruş olacak. Oda Başkanı Murat Yenel, ekmeğin iki yıldır 70 kuruşa satıldığını, 1 Ocak 2015'ten itibaren 80 kuruşa satılacağını söyledi. Un fiyatlarındaki artış sebebiyle ekmeğe 10 kuruş zam y
apıldığını belirten Yenel, “İç Anadolu’da ekmek fiyatları çok yüksek değil. İki yıldır 70 kuruşa satıyorduk ama un fiyatlarındaki artış nedeniyle Niğde’deki 60 fırıncımızın talepleri doğrultusunda ekmeğe 10 kuruş zam yaptık.” dedi.


'FIRINCININ ALINTERİ, REKABETE HİBE EDİLEMEZ'

Fırıncının alınterinin rekabete hibe edilemeyeceğini söyleyen Murat Yenel, “Niğde’de geçmiş yıllarda ekmekte rekabet oluyordu. Zaten fırıncılarımızın sattıkları fiyat kurtarmıyor. Bu nedenle fırıncı arkadaşlarımıza söz verdik, rekabet edilmeden üretimlerine devam edecekler. Eğer rekabet yolunu açmak isteyen olursa uyarılarda bulunacağız. Uyarıları da dikkate almazlarsa yasal yollarla bu konuyu halledeceğiz ve diğer fırıncı arkadaşlarımıza haksızlık yapılmasını engelleyeceğizb” diye konuştu. Yenel, ekmeğin israf olmaması için herkesin yiyebileceği kadar almasını istediklerini de belirterek, “Tabii fırıncılarımızın da tüketim oranına göre üretim yapmalarını önemle vurgulamak istiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim