2006 yılından bu yana Niğdelilere ekonomik, güvenli ve kesintisiz bir şekilde doğal gaz hizmeti sunan Kapadokya Doğal Gaz, Niğde’ye yaptığı 2,5 milyon TL’lik yeni yatırımla 
100.000 m3 kapasiteli Basınç Düşüm ve Ölçüm İstasyonu kuruyor.



Kapadokya Doğal Gaz
 Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Özenç Gezgin, düzenlediği sohbet yemeğinde Niğde ilinde yürüttükleri doğal gaz çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin önde gelen enerji ve inşaat şirketlerinden STFA Holding’e bağlı Energaz Gaz Elektrik ile Su Dağıtım A.Ş ile yine bölgesinde saygın ve büyük şirketlerinden Özaltın Group’un iştiraki olan Kapadokyagaz, kente doğal gaz vermeye başladığı 2006 yılından bu yana yatırımlarını kesintisiz sürdürdüğünü vurgulayan Gezgin, “ 7 yılda Niğde ve Bor’da toplam 40 bine yakın aboneye ulaşmış durumdayız.” dedi. Bu yıl yatırım programı kapsamında Niğde’de de 100.000 m3 kapasiteli Basınç Düşüm ve Ölçüm İstasyonu kuracakları bilgisini veren Gezgin, “Bugüne kadar Niğde bölgesinde toplam 20 milyon TL’lik alt yapı yatırımımız oldu. Yılsonu itibariyle 2,5 milyon TL yeni yatırımla hayata geçireceğimiz bu projeyle Niğde’de doğal gaz dağıtımının her aşamasını kontrol edip kuracağımız Sevkiyat Kontrol Merkezi ile tüm gelişmeleri ölçümleyebileceğiz. Müşterilerimize güvenli şekilde hizmet sunmaya ve doğal gaz dağıtımında çevre yönetim standartlarını sağlamaya devam edeceğiz.”diye konuştu.




Niğde’ye verdikleri hizmetin kapsamını her geçen gün genişlettiklerini aktaran Özenç Gezgin, “Niğde, Bor ve Fertek’i doğal gaz konforu ve ekonomisiyle tanıştırdık. Dört mevsim boyunca rahatlık sunan ve özellikle kışın oluşan hava kirliliğinin önlenmesinde büyük rol oynayan doğal gaz, Niğdelilerin hayatındaki yerini aldı. Daha önceleri hava kirliliği açısından sorunlar yaşayan Niğde'de doğal gaz kullanımıyla birlikte önemli iyileşmeler yaşandı.” dedi.



Gezgin, “Konfor sunan doğal gazın Niğde’de yaygınlaşmasıyla birlikte hem ısınmada hem de ocak ve şofbende Niğdelilerin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için Kapadokyagaz olarak üzerimize düşen görevin bilinciyle hareket ediyoruz ve bu bilinçle de çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”dedi.



Niğde’de doğal gaz yatırımlarına 2006 yılında başladıklarını belirten Gezgin,”7 yılda 341 km doğal gaz dağıtım hattı imalatı gerçekleştirdik. Her yıl daha yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz alt yapı imalatı neticesinde Niğdelilere kesintisiz gaz arzı sağlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.” değerlendirmesi yaptı.












Editör: TE Bilişim