Niğde’de arıcılığı yaygınlaştırmak ve bal üretimini artırmak amacıyla Niğde İl Özel İdaresi kaynaklı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından projelendirilen 500 adet arılı kovanın çiftçilere dağıtımı yapıldı. 

 

Niğde İl Tarım ve Gıda Müdürlüğünden  yapılan açıklamada; Arıcılığı teşvik etmek amaçlı başlatılan çalışmada, Noter huzurunda çekilen kura sonrasında 25 çiftçiye, %75 Niğde İl Özel İdaresinin desteği ile arı kovanı dağıtıldı.

Niğde İl Özel İdaresi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen  “Alternatif Tarım Ürünleri Projesi ” kapsamında 2014 yılında Çiftlik İlçesinde 15 Çiftçimize 300 adet arılı kovan dağıtımı yapılmıştır. Proje dahilinde 25 çiftçiye 20’şer adet olmak üzere toplam 500 adet arılı kovan hak sahiplerine dağıtılarak, kontrolleri ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. Toplamda son iki yılda 800 adet kovan dağıtılmıştır.

Kırsal alanda çiftçilerimizi her zaman destekleyen Niğde Valiliği, Niğde İl Özel İdaresi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı bu projede % 75 Niğde İl Özel İdare Desteği ve  % 25 çiftçi katkısı ile uygulanmıştır. Kırsal alanda uygulanan proje ile yaklaşık ilimiz tarımında 400.000 TL tarımsal hasıla elde edilmiştir” denildi. 


Editör: TE Bilişim