Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında Valilik toplantı salonunda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılı toplantısı yapıldı. İl nüfusuna oranla özel sektörde işe yerleştirme hedefinde Niğde Türkiye’de 7’inci sırada yer alıyor. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 01 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında 5 bin 269 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılı toplantısında konuşan Vali Şimşek; “ Tüm ülkelerin en önemli sosyal sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. Ülkemizde istihdam artışı sağlamak ve işsizlik sorununu en aza indirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği çalışmaları ilimizde de tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde başarılı bir şekilde devam etmektedir. 2020 yılında da işverenlerimizden beklentimiz ilave istihdam sağlamaya devam etmeleri, devletimizin sunduğu aktif işgücü programlarından ve istihdam teşviklerinden yararlanmalarıdır” dedi.

2019 yılında 6 bin 467 açık iş ilanı alındığını ve 5 bin 269 kişinin bu iş ilanlarında işe yerleştirildiğini ifade eden Vali Şimşek, “ Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce “01 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında özel sektör işverenlerinden 6 bin 467 açık iş ilanı alınmış, 5 bin 269 kişi özel sektörde bu iş ilanlarında işe yerleştirilmiş. Ayrıca özel sektör işyerleriyle düzenlenen 442 farklı işbaşı eğitim programında 952 kursiyer işbaşı yaptırıldı. İlimiz nüfusuna oranla İŞKUR verilerine göre özel sektörde işe yerleştirme hedefinde Türkiye 7’incisi, özel sektörde genç işe yerleştirme hedefinde Türkiye 13’üncüsü, özel sektör işyerleri ile İşbirliği hedefinde Türkiye 8’incisi olduğunu ifade etti.

Vali Yılmaz Şimşek; “Küresel rekabette işletmelerimizin rekabet edebilirliklerini ve verimliliği artırmak için onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklerde yetişmiş ve nitelikli personelin istihdamı önemli bir faktördür. Bugün ülkece küresel rekabet gücümüzü arttıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek yenilikçi teknolojilere atılım yapıyoruz. Bu teknolojileri üretmek için nitelikli işgücüne ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu kapsamda ilimizde genç nüfusumuzu Üniversitemiz, Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Niğde Ticaret ve Sanayi Odamız ve tüm paydaşlarımızla Ar-ge ve yenilikçi yatırımların istediği nitelikli hale getirmek için faaliyetler planlayacağız. Milli Teknoloji Hamlesinin temel ihtiyaçlarından biri olan nitelikli yazılım geliştiricileri yetiştirerek ilimize ve ülkemize katkı sağlayacak yazılım tabanlı ürünler çıkarmak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ülkemizin kalkınması yenilikçi teknolojileri üreten bir toplum olmaktan geçiyor. Bu amaç doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliğinde çalışacağımızı belirtiyor, alacağımız kararların hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Bugün toplantı gündemimizde 2019 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Faaliyet raporunun değerlendirilmesi ve bu kapsamda 2020 yılında gerçekleştireceğimiz faaliyetler, 2020 yılı ilimiz işgücü eğitim planının değerlendirilmesi, 2020-1. Dönemi Engelli – Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projelerinin değerlenmesi bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim