Ankara’da Milas-Bodrum Havaalanı ile ilgili bir törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Niğde-Ankara otoyolunun ihale edileceğini açıkladı.


Haber: Selim GÖKEL



Havalimanı işletmeciliği sektöründe dünyanın tanınan markalarından TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ye (DHMİ) taahhüt ettiği 717 milyon Euro’nun yüzde 20’lik peşinatı olan 143 milyon 400 bin Euro’sunun ödenmesi için yapılan törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’da katıldı.


BAKAN ELVAN "26 OLAN HAVAALANI SAYIMIZI 52'YE ÇIKARDIK"

Son 12 yılda havacılık sektöründe yapılan reformlar ve büyük yatırımlarla Türkiye’nin dünya ortalamalarının çok üzerinde bir performans gösterdiğine dikkat çeken Elvan, havacılık sektörü yılda ortalama yüzde 14.5 seviyesinde büyüdüğünü vurguladı. "Ne kadar övünsek azdır" diyen Elvan, dünyanın pek çok gelişmekte olan ve gelişen ülkelerinde havacılık sektörünün kriz içerisinde olduğunu ve havacılık şirketlerinin küçülmeye gittiğini söyledi.



Kamu-özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen yatırımların büyük önem taşıdığını vurgulayan Elvan, "DHMİ'nin öz kaynaklarıyla pek çok yatırım gerçekleştirdi. 26 olan havaalanı sayımızı 52'ye çıkardık. Diğer taraftan 26 farklı noktaya uçuş gerçekleştirir hale geldik. Dış hatlarda 2003 yılında sadece 60 noktaya uçuş gerçekleştirirken bugün 246 farklı noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz" dedi.


"ANKARA-NİĞDE OTOYOL PROJESİNİ İHALEYE ÇIKACAĞIZ"

Niğde-Ankara otoyol projesi ile ilgili de konuşan Bakan Elvan, "Önümüzdeki günlerde önemli karayolu projelerinden olan Ankara-Niğde otoyolunu yine Yap-İşlet-Devret Modeli'yle gerçekleştireceğiz, ihaleye çıkacağız. Şimdiden ilgi duyanlara duyurmak istiyorum”dedi.



Editör: TE Bilişim