Niğde yöresel yemeklerinin tanıtılması için Niğde yöresel yemek tariflerinin ve fotoğraflarının yer aldığı bir kitap hazırlanmasının amaçlandığı protokole, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar imza attı. İmza töreninde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan da hazır bulundu.

Protokol kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Anabilim Dalı Uygulama Mutfağını tahsis edecek ve bu yemeklerin yapımında Aşçılık Anabilim Dalı öğretim elemanlarını görevlendirecek. Yemeklerin yapılması için gerekli malzemenin temin edilmesi ve yöresel yemek tariflerinin toplanması, fotoğraflanması ve kitaplaştırılması Niğde Belediyesi tarafından yapılacaktır.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise yaptığı açıklamada destekleri dolayısıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve tüm Üniversite yönetimine teşekkür ederek, “Medeniyetlerin yaşatıldığı şehrimiz Niğde’yi ileri taşımak ve var olan değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu protokol ile Niğde Mutfağı kitabı hazırlanacak olup, Mangır Çorbası, Niğde Tahinlisi, Niğde Tava, Erikli Bamya ve Ayva Boranisi gibi Niğde’mize has tatlarımızı tüm yurdumuza ve dünyaya tanıtacağız” dedi.

Niğde’ye değer katacak bu çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Niğde şehrinin tanıtımına ve gelişimine katkı sağlayacak bu tarz değerli çalışmalarda her zaman desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim