Niğde ve Bor İlçesi arasında bulunan Yaşampark alış veriş merkezi yerel yatırımcı bekliyor.


 Haber : Selim GÖKEL

Niğde ile Bor İlçesi arasında kurulan Niğde’nin en büyük alış veriş merkezi olan Niğde Yaşam Park yüzde 50 doluluk oranına ulaştı. Bir çok ulusal markanın işyeri kiraladığı ve yüzde 70’lik doluluk oranına erişildiğinde  işyerlerini faaliyete sokacakları öğrenildi.

 

Niğde Yaşam Park’ta halen faaliyette bulunan ulusal markaların yanında Niğde ve Bor esnafı da kiraladığı işyerleri ile faaliyetine devam ediyor. Yaşam Park alış veriş merkezinin içinde bulunan, market, beyaz eşya mağazaları, gıda,  fast food ve çoçuklara yönelik oyun alanları ile özellikle hafta sonları Niğdelilerin uğrak yeri oldu.

 

Yaşam Park Alış Merkezi’nin yönetim kurulunda bulunan Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, Niğde civarında faaliyet gösteren işletmelerin alış merkezini iyi değerlendirmelerini, burasının Niğde için bir fırsat olduğunu belirtti.

  

Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, “ Türkiye’de her 300 bin nufüsa bir alış veriş merkezi düşüyor. Bu Ankara ve İstanbul’da 200 – 250 bine kadar düştü.  Ama burada bakıyoruz Niğde’nin nufüsu 350 binleri aşmış,  Bor ve Niğde arasında lokasyon olarak mükemmel bir yerde kurulmuş alış veriş merkezimiz var.  Buraya yerli yatırımcının mutlaka ilgi göstermesi lazım, eğer biz bu tireni kaçırırsak çok yakın bir zamanda uluslararası markalar ve  forum gibi büyük firmalar  küçük şehirlere de gelecekler. Buralara geldikleri zaman küçük esnaf o zaman büyük zarar görür. Ama bizim elimizde Bor’da Niğde’de şuan ki küçük esnafı  büyütebilmek için böyle bir  proje var. Esnaflarımız bu projenin  analizini yapıp yatırım yapmaları lazım. Şuan Yaşam Park’a kiralamalar yüzde 50’ye ulaştı. Niğdeli, Borlu esnaf arkadaşlarımızı ayrıca yerli bütün firmalarımızı buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim