Niğde’de yarın düzenlenecek olana II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu töreni ve KOP Koordinasyon Toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’da katılacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılacağı daha önce belli olmuştu, bugün ise Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'ın programa katılacağı belli oldu. 


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu geceden Çiftehan'a gelecek,   Çiftehan Termal otelde incelemelerde bulunmasının ardından Ulukışla Belediyesini ziyaret edecek olan Bakan Yılmaz,  Almula Tarım elma üretim bahçesini de ziyaret edecek.

Ardından Niğde’ye gelerek saat 10.00’da yapılacak olan Kop Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) 2. Kop bölgesel kalkınma sempozyumunun açılışını yapacak.

Açılışın ardından saat 12.00’da KOP idaresi kaynaklarıyla yapılan merkez Sazlıca beldesi yerüstü basınçlı sulama tesisi inşaatınca incelemelerde bulunacak olan Bakan Yılmaz, saat 14.00’da Niğde üniversitesindeki KOP koordinasyon toplantısına katılacak.

Saat 17.15’de Niğde Üniversitesinde yapılan merkezi araştırma laboratuvarının açılış törenine katılması planlanan kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ziyaretlerini tamamlamasının ardından Ankara’ya gitmek üzere saat 18:00’da Niğde’den ayrılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın son Niğde'ye gelişi son saatlerde belirlendiği için programı belli olmaz iken, Elvan'ın II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Töreni ve KOP Koordinasyon Toplantısına katıldıktan sonra Niğde’den ayrılacağı tahmin ediliyor. 


Editör: TE Bilişim