Niğde Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile yapılan Stratejik Planlama Çalıştayı’nın ardından “Niğde İli Stratejik Planı” hazırlama çalışmaları hızla devam etmekte.

 

Kalkınma Bakanlığı tarafından Niğde İli;  merkezde alınan kararların ilgili kurumların taşra teşkilatlarında da uygulamaya geçirilmesi, taşra teşkilatlarındaki planlama, uygulama, izleme ve değerlendirme kapasitesinin arttırılması, Kamu İdareleri İçin Stratejik Planlama Kılavuzu’nun elde edilen deneyimler çerçevesinde geliştirilmesi amacıyla pilot il seçilmiştir. Bu kapsamda stratejik yönetim sürecinde merkez ve taşra teşkilatı arasında etkili bir iletişim yönetiminin oluşturulması, sorumluluk ve rol paylaşımının etkinleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçtan hareketle Niğde Valiliği tarafından “Niğde İli Stratejik Planı” hazırlama ekibi Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında oluşturulmuştur. Stratejik Plan Hazırlama Ekibi’nin Niğde Valiliği Sodes Toplantı Salonu’nda  gerçekleştirdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Uçgun:

“Niğde Valiliği olarak, hazırlamış olduğumuz bu plan ile “nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin hiçbir önemi yok” sözünden hareket ederek bulunduğumuz noktadan, ulaşmak istediğimiz noktayı görmeyi amaçlıyoruz. Plansız girişimlerin, sonuç vermeyen çabalar olduğunun bilinci ile hareket ettiğimiz Stratejik Planımız, faaliyetlerimizin yoğunlaşacağı alanları, önem öncelikli yatırımlarımızı, takip edeceğimiz ilke ve politikalarımızı içermektedir. Yarınlara daha dinamik ve güçlü bir Niğde bırakmak için çıktığımız bu yolda, kamu hizmetlerinin yerinde ve zamanında olması, yasalara uygunluğu, kaynakların verimli kullanımı, çevrenin korunması, temel ilkelerimiz olarak benimsenmiştir.

Planın hazırlanmasında katılımcılık, birlikte çalışma ve ekip çalışması ilkesi ile hareket edilmiş;  stratejik plan çalışmalarına tüm ilin katılımı sağlanmıştır. Valiliğimiz bünyesinde Proje Destek ve Uygula Birimi tarafından koordinasyonu sağlanan Stratejik Plan çalışmaları İl Müdürleri başta olmak üzere; İlimizin tüm ilçelerinde, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri dahil olmak üzere geniş bir katılım ile devam etmektedir. Stratejik plan hazırlama ekibi tarafından GZFT analizleri yapılarak Niğde ilinin güçlü ve zayıf yönleri fırsat ve tehditleri belirlenmeye başlanmıştır.  Vizyon, strateji, hedef ve faaliyetlerin netleştirilmesine Stratejik Plan Hazırlama Ekibi tarafından devam edilmektedir” dedi.




Editör: TE Bilişim