Niğde Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi İhsan Uğraş ; “Eşit işe Eşit Ücret Düzenlemesinde Öğretmenleri ve Akademisyenleri yok sayanlara karşı Türkiye’yi eylem alanına çeviriyoruz.” Dedi.

Uğraş yaptığı basın açıklamasında ; Öğretmen ve Akademisyenlerin Ek Ödeme almaları için Başbakanlığa Niğde’den yüzlerce dilekçe göndereceklerini belirtti.

Uğraş açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Hükümetin, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname büyük eşitsizliklere yol açmıştır.  Bu düzenlemede, üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet memurlarına da daha düşük oranlarda ek ödeme yapılırken; öğretmenlere, profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere, araştırma görevlilerine, Din Hizmetleri Sınıfındaki din görevlisine, Sağlık Hizmetleri Sınıfından hekim dışı sağlık personeline, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kurumlarda çalışanlara yapılan aylık ek ödeme miktarında herhangi bir değişiklik olmamıştır.

 

Bu ülkenin çimentosu olan öğretmen ve akademisyenlerimizin eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yok sayılması kabul edilebilir değildir. Zamlardan, artan enflasyondan, hayat pahalılığından etkilenen kesimlerin başında gelen öğretmenler ve akademisyenler ne bu ülkenin kalkınmasından pay alabilmekte, ne de yapılan iyileştirmelerden faydalanabilmektedir. Yıllardır öğretmen ve akademisyen maaşlarında herhangi bir düzenleme yapılmadığı gibi, ek ders göstergelerinde de tek bir puan artış sağlanmamıştır. Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle birlikte eğitimcilerin geliri bugün kamudaki en düşük maaş seviyelerinden biri olmuştur. Bu durum Türkiye’nin dört bir yanında, ağır koşullarda, fedakârca çalışan öğretmen ve akademisyenlerimize vurulmuş bir darbedir.

 

Üst düzey yöneticiler 759 TL ek ödeme alırken, öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin ve diğer çalışanların ek ödemelerinde artış yapılmamasını, maaşlarının yerinde saymasını, yüzde 3’lük, yüzde 4’lük zam oranlarına mahkûm edilmesini protesto ediyoruz. Ayrıca öğretmen ve akademisyenlerin haklarını korumayan, onlar için hiçbir girişimde bulunmayan, hükümete baskı yapmayan MEB ve YÖK’ü kınıyoruz. 

 

Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanları görmezden gelenlere karşı sonuç alıncaya kadar 81 ilde eylem yapacağız.  Sendikamız, her Çarşamba günü saat 12:30’da, Ankara’da Maliye Bakanlığı, illerde de Valilikler önünde kitlesel basın açıklamaları yapacak, oturma eylemleri düzenleyecektir.

 

İlk eylemimiz 23 Kasım tarihinde yapılacaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nden bir gün önce, 23 Kasım’da bütün il, ilçe merkezlerinde ve üniversitelerde Başbakanlığa hitaben yazdığımız dilekçeleri kitlesel basın açıklaması yaparak, Başbakanlığa göndereceğiz.

 

Bu bağlamda 23 Kasım 2011 Çarşamba günü saat 12:00’da, Niğde Hükümet Meydanı’nda basın açıklaması yapılacak olup, şubemiz tarafından akademisyen ve öğretmenlerden toplanan yüzlerce dilekçe, basın açıklamasının ardından  Niğde PTT’sinden Başbakanlığa gönderilecektir. Öğretmen ve akademisyenleri belirtilen gün ve saatte basın açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz.

 

Türk Eğitim-Sen, tüm Türkiye’yi eylem alanına çevirecektir. EYLEMLERİMİZ SONUÇ ALINCAYA KADAR DEVAM EDECEKTİR. Öğretmen ve akademisyenlerin serzenişini, haklı feryadını görmeyen göz, duymayan kulak kalmayacaktır.

 

Öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz, Hükümetten 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu konuyla ilgili MÜJDE beklemektedir. Çalışma barışını bozan, öğretmenlerin ve akademisyenlerin çalışma şevkini kıran bu sorun çözülmezse Hükümet, eğitim ordusunu karşısında bulacaktır.

 

Editör: TE Bilişim