Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada Niğde Turizmi ile ilgili bir çok kararlar alındığını ve uygulamaya konulacağı belirtildi.

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklama da; “Konya Ovası Proje Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 08.01.2014 tarihinde Konya, Niğde, Aksaray ile Karaman illerini kapsayan Turizm Müdürleri Toplantısında, illerin Turizm mastır planlarının yapılmasına karar verildi.

 

Ayrıca, İlimiz Fertek’ te bulunan Hamamı rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerinin yapılması ve Roma Havuzu çevre düzenleme projesinin hazırlanıp uygulanması yönünde kararlar alındı.

Niğde ilinde butik otelciliğin geliştirilmesi, geleneksel el sanatlarının yaygınlaştırılıp markalaştırılması yönünde Niğde Belediyesinin Kale ve çevresinde hazırlamış olduğu koruma amaçlı imar planı desteklenerek bu alanın turistik amaçlı özel planlama alanına dönüştürülmesi yönünde de kararlar alınmıştır.

Hazırlanacak sokak sağlıklaştırma projeleri ile bu alan bir bütünlük içerisinde turizme hitap edecek olup, özel planlama alanına dönüştürülecektir.”denildi.



 

Editör: TE Bilişim