TÜMSİAD Derneği Niğde Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulu ve 'Ar-Ge Destekleri-İnovasyonda Son Durum' konulu konferans düzenlendi. 


Niğde Organize Sanayi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Niğde POMEM Müdürü İsmail Koca, İl Müdürleri, STK temsilcileri, esnaf ve sanayiciler katıldı.

3. Olağan Genel Kurul Toplantısının programı Divan Kurulu Başkanı Mahmut Peşin, Yardımcıları Mehmet Pınar ve Aslan Gezicinin seçilmesiyle başladı.

Programda Niğde TÜMSİAD Niğde İl Şube Başkanı Gülali Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘‘TÜMSİAD yalın haliyle bir sivil toplum kuruluşundan ziyade üyeleri ile kenetlenmiş, gönül bağı kurmuş koca bir aile olmakla birlikte, milli şuura sahip manevi duyguları çelik bir yelek gibi kuşatmış, ecdadından güç alıp geleceğin ufuklarına bakan bir kuruluştur. Üyelerimizi dünya ile entegre ederek, sadece ülkemizde değil dünya ile rekabet edebilir düzeye getirmek birinci hedefimizdir.’’
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise bugün baktığımız zaman ülkelerin güçleri onların gelişmişliği ile ölçüldüğünü söyleyerek; ‘‘Özellikle son üç dört yıldır çevremizde ki olaylara baktığım zaman yine ülkemizin son on beş yıldır yaptığı gelişmelere rağmen daha bir hayli sanayi ve teknoloji alanında geride olduğumuz görünüyor. Artık teknolojiyle güçler eşit hale gelmiş olması ülkelerin gelişmesi ağır sanayi ve silah sanayisinin de kurulması şart olduğunun altını çizmek istiyorum’’ dedi.



Vali Necmeddin Kılıç ise Türkiye'nin güçlü bir ülke olması gerektiğini belirterek, "Tarih bize ağır bir sorumluluk yükledi. Zulüm altındaki mazlum milletlerin çığlıkları bize ağır sorumluluk yüklüyor. Büyük olmak zorundayız. Bilim ve tekniğin sonunu yaşamak, muasır medeniyetin üzerine çıkmak, sanayimizi, teknolojimizi geliştirmek ve zenginleşmek zorundayız" diye konuştu.

3. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Bilim, Sanayi ve Toknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt , gelecekteki faaliyetlerin sanayiciler derneği olarak ülke içi ve Niğde için neler yapabileceklerini söyleyerek, ‘‘ Ülkemizin bilgi tabanlı bir ekonomiye geçişini hızlandırmayı daha nitelikli bir üretim yapısına geçmeyi, sanayimizin kattığı katma değeri artırmak ve böylece Türkiye’yi ekonomide küresel bir güç haline getirmek hedeflemiş bulunuyoruz.’’ diye konuştu.

Uzkurt, ‘‘ Özellikle geçtiğimiz yıl Euro ve dolar kalitesinin geldiği seviye gelişmekte olan ülkelerin performansı ve emtia fiyatlarındaki hızlı düşüş ve en fazla ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği’nin hala istenilen seviyede büyüyememesi gibi faktörler ihracatımız üzerinde ciddi bir baskı oluşturmuştur. Bütün bu çalkantılara rağmen milli gelirimizin yüzde dört seviyelerinde büyümüş olması da ekonomimizin de gün geçtikçe daha sağlam temellere oturduğunu da bize açıkça gösteriyor’’ şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda sanayiciler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile istek ve sorunları hakkında konuşarak toplantı sona erdi.




Editör: TE Bilişim