Niğde Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği  (TÜMSİAD) Şubesi geniş çaplı katılımla Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Haber: Adnan ÇELEBİ - Niğde DHA

Yönetim kurulu toplantısını değerlendiren Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği  (TÜMSİAD) Niğde Şube Başkanı Gülali Yıldırım,  Yönetim Kurulu toplantılarında 2015 yılının ekonomik ve ticari değerlendirmesini yaptıklarına dikkati çekti.

2015 Yılında iki genel seçimden sonra 1 Kasım seçimleriyle piyasalara ekonomik istikrarın tekrar oturulduğunu dile getirdiklerine vurgu yapan Yıldırım, öğrencilerin Niğde ekonomisi için çok büyük önem arz ettiğine işaret etti.

Yeni Fakülte ve Yüksekokulların açılmasının yanı sıra İkinci Öğretimlerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettirilmesi beklentisinde bulunduklarını belirten Yıldırım, bu konudaki uygulamanın Niğde ekonomisi için çok önemli olacağının altını çizdi.

TÜMSİAD Niğde Şube Başkanı Gülali Yıldırım; “Ayrıca iletişim fakültesinin yapılması, Tıp Fakültesinin hızlıca oluşturulması ve öğrencilerin gelmesi niğde ekonomisi içinde gerçekten çok büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

1 Kasım seçimlerinin ardından psikolojik ve sosyolojik istikrarın oluşması Niğdeli esnaflarımız için önemli olduğu gibi patates ve elma fiyatlarında da artış beklendiğini ifade eden Yıldırım, TÜMSİAD’ın iş değerlendirilmelerinin de yapıldığı toplantıda üyelik faaliyetlerine ağırlık verilmesi, eğitim konferansları düzenlemesi, ekonomik ve sosyal içerikli projelerin yapılması konusunda da kararlar alındığını bildirdi.


 

Editör: TE Bilişim