Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknopark A.Ş., yönetici ve uzmanları bir araya getirerek akıllı şehirlere geçiş sürecine ivme kazandırmayı hedefleyen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”ne katıldı.

Belediyeler, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, girişimciler, firmalar ve dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getiren bu platfor ilk olma özelliğini de taşımaktadır.

Rektörümüz ve Niğde Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar da Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve ATO Congresium’da gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisine” katılarak Niğde Teknopark A.Ş. ve Niğde Teknopark A. Ş. bünyesinde bulunan firmaların açmış olduğu ve yoğun ilgi gören standları ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Teknopark A.Ş. bünyesinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarında saha ihtiyaçlarına hızlı ve ekonomik çözümler getirmeye yönelik yerli, yenilikçi ve çevreci makineler ve Ar-Ge projeleri üreten Andromeda Makine firması ile görüntüleme ve haritalama çalışmaları gerçekleştirmeye yönelik olarak drone üretimi yapmakta olan Skyrobotics ve Balkan Savunma firmalarının projelerini de inceledi.

Kongre ve sergiye ayrıca Ar-Ge çalışmalarını Niğde Teknopark’ta sürdüren, Okka Türk kahve makinası ile dünyanın 40 ülkesine ihracat yapan Arzum Elektrikli Ev Aletleri firması da katıldı.

Editör: TE Bilişim