İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 108 köy ve 45 kasabada yürütülen Kış Ayları Çiftçi Eğitim Toplantıları Dündarlı Kasabasında gerçekleştirilen toplantı ile tamamlandı. 43 günden beri devam eden kış eğitim toplantılarında toplam 5.000 çiftçiye ulaşıldı, Eğitimlerde, Alternatif tarım ürünleri, Tarımsal desteklemeler, Ürünlerin karlılık durumları, Hayvan hastalıkları, Hayvan hareketleri, Toprak koruma, Anız yangınları, Süne Mücadelesi, Bitki hastalıkları ve çeşitli teknik konularda eğitimler verildi.

Son olarak Dündarlı Kasabasında gerçekleştirilen eğitim Toplantısına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Şube Müdürleri Bayram AKKUŞ, Sadettin YILMAZ, İlhami KÜÇÜK, A.Tuğrul TIRAŞ, Adem İĞDELİ ve Mahmut CANPOLAT,  eğitimi verecek konu uzmanı Ziraat Mühendisi Aslı ALPER ve Veteriner Hekim Adnan BÜYÜKVURAL, Dündarlı Mahalle Muhtarları  ile 110 çiftçi katıldı.

 Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Murat Türkmen; özellikle kış aylarında çiftçilerin boş vakitlerinde onlarla birlikte olmak ve çeşitli tarımsal konularda çiftçileri bilgilendirmek, alternatif tarım ürünleri, ürün çeşitliliği, çiftçi talepleri, hayvan sağlığı  hizmetleri, talep ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla il ve ilçe genelinde tüm kasaba ve köylerde yaptıklarını, bugünde  idari kadrosu ile birlikte Dündarlı Kasabasına geldiklerini söyledi.

 Daha sonra konu uzmanı Tar-Gel Ziraat Mühendisi ALPER tarafından çiftçilere alternatif tarım ürünleri başta olmak üzere elma yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları, bakım, besleme, sulama,  budama, ürün çeşitliliği ve tarımsal desteklemeler konularında bir sunum yaptı. Veteriner Hekim Büyükvural ise Hayvan yetiştiriciliği, şap hastalığı, brusella hastalığı,  hayvan sevkleri, aşılama, küpeleme ve hayvancılık desteklemeleri hakkında bir sunum yaptı. 

Sunumun ardından İl Müdürü Türkmen çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini aldı. Dündarlı Kasabasında; Elma, Kiraz, Kurufasulye,  Nohut, yetiştiriciliği ile Arıcılık ve Mantarcılık faaliyetlerinin destekleneceğini ifade etti. Ayrıca Kasabada Elma Budaması, Arıcılık ve Mantarcılık konularında Kurslar açılacağını söyledi. Diğer taraftan çiftçilerin kendilerini sık sık ziyaret etmelerini ve istek ve talepte bulunmalarını istedi. Bu istek ve taleplerin karşılanması için kapasitelerini ve imkanlarını zorlayarak  çözüm üretmeye çalışacaklarını ifade etti.



Editör: TE Bilişim