Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı

Törende konuşan Niğde Valisi Mustafa Koç, "Niğde, artık sadece tarımda değil, kabuğunu kırmış, özellikle sanayide ve her sektörde hak ettiği yeri almak üzere koşar adımlarla büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Ama biz tarım kenti kimliğimiz olmasından gurur duyuyoruz. Niğde birçok temel gıda maddesi üretiminde Türkiye'de ya 1'de, ya 2'de ya 3'te. Bundan dolayı bütün çiftçilerimizi, üreticilerimizi onlara her alanda destek veren çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Tarım ve hayvancılığın öneminin Kovid-19 salgınında daha iyi anlaşıldı. Ülkenin ve Niğde'nin özellikle son zamanlarda kendi kendine yettiği gibi başka ülkelere de ihracat yapar konuma geldi” diye konuştu.

Vali Koç, fuarlar sayesinde çiftçilerin yeni gelişmeler ve teknolojilerle buluşturulduğunu ifade ederek: “"Ne kadar üretirsek üretelim, markalaşamadığımız zaman, ürettiğimiz ürünün hak ettiği değerini üreticilerimiz alamıyor. Mutlaka markalaşmak zorundayız. Bununla alakalı bütün paydaşlarımız ellerinden gelen gerekli gayretli çalışmaları gösterdikleri gibi bundan sonra da hep beraber göstereceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de "Yapacağımız elma festivalinin Niğde elmasını bütün dünyaya tanıtacak etkinliklerin en başında geleceğine bütün kalbimle inanıyorum. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Uluslararası Elma Festivali de çok önemli. Dünyada üçüncü ülke olarak Türkiye'de ve Niğde'de düzenlenecek olan elma festivali de yine Niğde elmasının tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü bu devirde artık şunu görüyoruz ki markalaşmak çok önemli. Markalaşamadığınız sürece, marka olamadığınız sürece istediğiniz hasılayı elde edemiyorsunuz."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, daha sonra protokol üyeleri fuar alanını gezerek, fuara katılan firma yetkilileriyle sohbet etti.

Editör: TE Bilişim