Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde’de bu yıl ikincisi düzenlenecekleri Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatesçilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarının 29 Ekim-1 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi. 

Kenar, günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu belirtti. Veli Kenar konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknolojiyi üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda 29 Ekim -1 Kasım 2015 tarihleri arasında Niğde’de Niğde Tarım Fuarı 2015 Niğde Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Gıda, Sera, Tohum, Süt endüstrisi, Fidancılık, Patates ve Elmacılık Fuarı organize edilecektir” dedi.

Kenar, fuarın amacının tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek: “ Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim Makinaları, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşacaktır” dedi.

Kenar: " Niğde'miz bilindiği üzere bir tarım şehridir. Niğde tarım ve hayvancılık fuarı çiftçilerimize verimli üretim yapmaları için, yenilik değişim ve gelişimde öncü olan çok önemli bir adımdır. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuara 50 bin ziyaretçi geldi. Bu yıl bu ziyaretçi sayısının yüzde 50 artacağına inanıyoruz. Geçen yıl fuarımızda yüzde 30 Niğdeli firma vardı. Bu katılımın bu sene artacağını umut ediyoruz. Çünkü bazı Niğdeli firmaların fuara katılmadıkları için pişman olduğunu söylediklerini biliyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim