Niğde’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatesçilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarı’na sayılı günler kala Niğde Tarım Platformu son toplantısını gerçekleştirdi.


Toplantıya, Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ve Tarım Platformu Üyeleri katıldı.


Konak Restoran’da gerçekleşen toplantıda fuarın sponsoru Atlas Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasağun fuar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

40 İLDEN KATILIM OLACAK


Atlas Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasağun; “ Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerler tarım fuarlarıdır. Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknolojiyi üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu amaçla doğrultusunda 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Niğde’de Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatescilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarı’na 250 firma katılmış olup, 40 ilden de yoğun bir ziyaretçi akımı olacaktır. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin, hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatları yakından takip etmelerini sağlamaktadır. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim makinaları, modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşacaktır. Fuarımız 11-14 Eylül 2014 tarihinde arasında saat: 10:00 -20:00 arasında ziyarete açıktır. Fuarımıza ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesi bekliyoruz. Fuarımıza destek veren odalara, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.



50 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ



Niğde İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen Niğde fuarının yapılmasının üç temel amacı olduğuna dikkat çekerek; “ Niğde tarım platformu olarak biz bu sene Niğde’de ilk defa tarım fuarı yapalım diye düşündük. Bu fuarı yapılmasının üç temel amaç var. Birinci ilimizin tarımın tanıtmak. Niğde’de çok ciddi bir süt üretimimiz var çok ciddi bir yem bitkisi baklagil, elma, patates kiraz ve lahana gibi üretimimiz var. Bunları tanıtalım istedik. Tanıtalım ki başka illerde başka illerden yatırımcılar gelsin, tanıtalım ki bu ürünlerimiz yurt dışına pazarlaması kolaylaşsın. İkincisi, Türkiye’de ve dünyada gelişen tarımsal teknolojinin Niğde’nin çiftçisinin ayağına getirelim tanısın görsün.


Üçüncüsü ise, bu fuarla 300 üzerinde firma, 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Bu fuara gelen ziyaretçide az yada çok para harcayacak. İlimizin ekonomisine katkı sağlayacak” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim