Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da;  Sosyal Destek Programının (SODES) 2015 Yılı uygulamalarının başladığı belirtildi.

 

Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da; Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan Sosyal Destek Programının (SODES) 2015 yılı uygulamaları başlamıştır. Program; istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat, spor alanlarında; göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılamayı amaçlamaktadır. Yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projeler il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülecektir. Uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği sosyal sorunlara kısa sürede karşılık verilmesini hedefleyen SODES Programı insan odaklı bir yaklaşım ile toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak gayesindedir. 

 

Niğde Valiliği 2015 yılı SODES Programına; kamu kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları başvuruda bulunabilmektedir. SODES Programı kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.562.000,00 TL’dir. Program kapsamında desteklenecek her bir proje için tahsis edilecek asgari hibe tutarı 100.000,00 TL ve azami hibe tutarı 500.000,00 TL olarak belirlenmiştir. Proje teklifleri, internet sitemiz www.nigdesodes.gov.tr adresinden erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla 13 Mart–15 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere yapılacaktır. Valilik Değerlendirme Komisyonu, kendilerine sunulan projeleri; SODES tanımındaki amaçlara uygunluk, sürdürülebilirlik, projenin amacı, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, proje hedef kitlesinin genişliği ve ilin önceliklerini göz önünde bulundurarak değerlendirecek ve uygun gördükleri proje tekliflerini hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla 15 Mayıs 2015 tarihine kadar Bakanlığa gönderecektir.

 

Valiliklerden Bakanlığa bildirilen proje teklifleri, değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarları tespit edilecektir. Desteklenecek projeler Bakanlık tarafından hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Valiliğe bildirilecek ve Bakanlık internet sitesinden kamuoyuna duyurulacaktır”denildi

 

Editör: TE Bilişim