Sosyal Güvenlik Niğde İl Müdürlüğünden Kurumun alacakları ile ilgili yapılandırılma duyurusu yapıldı.  

 
SGK İl Müdürlüğünden yapılan duyuru da; Bilindiği üzere, 11/9/2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanuna istinaden Kurumumuz alacakları yeniden yapılandırılmaktadır.
 
 
Kurumumuz alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin bu düzenlemeden tüm ilgililerin yararlanabilmesi ve azami faydanın sağlanabilmesi için; 5510 sayılı Kanunun dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (Bağ-Kur) sigortalı olanların, mevcut prim borçları ile bu borçlarını yapılandırmaları halinde ödeyecekleri taksit tutarlarının bilgilendirme amaçlı olarak görüntülenmesine imkan sağlayan program hizmete açılmıştır.
 
 
5510 sayılı Kanunun dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (Bağ-Kur) sigortalı olanlar, borçlarını ve taksit tutarlarını T.C. Kimlik numaraları ile www.sgk.gov. tr. internet adresindeki “E-SGK” bölümünden sorgulama yapabileceklerdir ”denildi.
 
Editör: TE Bilişim