1.5 milyon ton ile rekor üretim yapan Niğde’de ne bir tohumluk patates üreten firma, ne dondurulmuş patates fabrikası, ne cips fabrikası, nede üretici birliği var!

 

Haber: Gökhan ÖZBEK

Niğde patatesinde başıboşluk devam ediyor! Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Rasim Yılmaz tarafından Bahar TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada Niğde patatesinde yaşanan büyük paradoksları ortaya koydu!

 

Yıllık 1.5 milyon ton patates üretimiyle Türkiye’de lider üretim yapan Niğde’de patates ile ilgili ne bir tesis, ne Ar-Ge, nede birliğin olduğu ortaya çıktı.

 

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca patates fiyatlarının taban yapmasından dolayı büyük zararlar eden ve Niğde ekonomisini sekteye uğratan patates üreticileri bu yılda ekimleri azaltarak, fiyatların yükselmesini ve rekoltenin düşmesini sağladı.

 

Konu ile ilgili Ziraat Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilcisi Rasim Yılmaz, verdiği çarpıcı bilgilerde, Türkiye’de tohumluk patates üreten firma sayısının 47 olduğunu Niğde’de sıfır olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

 

Rasim Yılmaz açıklamasının devamında bu çelişkinin Niğde ekonomisine verdiği zararı asgari indirmek için siyasi-bürokratik ve üreticilerin birlikte hareket edeceği patates üreticileri birliğinin kurulmasının şart olduğunu ifade etti.


Editör: TE Bilişim