Niğde’nin Patates üretiminin yoğun olduğu kasaba ve köylerde vatandaşların elektrik eylemi devam ediyor. Güvenlik önlemleri had safhada.

Niğde’de Orhanlı kasabası ve çevresinde elektrik kesilmesinden dolayı gerginlik sürüyor. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve beraberindeki bir grup milletvekilleri ile birlikte bölgede rapor hazırlıyor. CHP, MHP ve İP Niğde İl Başkanları bölgede incelemeler yapıyor.

ÇİFTÇİ BORÇLARI İÇİN 40 GÜN İSTEDİ MEDAŞ OLMAZ DEDİ. 

Ak Parti Niğde Milletekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun, Medaş Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Duran ve Borçlu çifçileri bir araya getirdiği toplantıda, Medaş yetkililerin çiftçilerin taleplerine kayıtsız kaldı. Çifçiler borçların ödenmesi için 40 gün isterken, toplantıda borcunu ödemeyen çiftçiye kesinlikle elektrik verilemeyeceği sonucu çıktı. Kızgın çiftçileri sakinleştirmeye çalışan Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile çiftçiler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. 


Toplantının ardından Orhanlı Belediye Başkanı Mustafa Kaplan'da bir açıklama yaptı. "Bu gün Medaş'tan bir çözüm yolu bekleme umuduyla bu toplantıya katıldıklarını ancak Medaş yetkililerinin adeta çözümsüzlük istediğini ifade ederek, " Ama ben şimdiye kadar vatandaşın haksız olduğunu düşünüyordum, buraya geldikten sonra gördüm ki haksız olan Medaş'mış, Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu bir haftadır uğraşıyor ama şirket Vekili'de dinlemiyor, bundan sonra yapılacak birşey yok"dedi. 



ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE KUVVET GELDİ

Bölgede güvenlik had safhada. Bir helikopter bölgede gözlem uçuşları yapıyor. Ankara, Kayseri ve Nevşehir’den takviye Jandarma ve Polis ekipleri Orhanlı ve Karatlı civarında konuşlandı. Niğde Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığında hazır kuvvet bekletildi.

BÖLGE BELEDİYE BAŞKANLARI ZOR DURUMDA

Bölge’de Ak Partili Belediye Başkanlarının zor durumda olduğu ve istifaya davet edildiği ve görevlerini yapmakta zorlandıkları belirtildi.


MESKENLERİN ELEKTRİĞİ VERİLDİ
Orhanlı beldesinde güvenlik kontrolünde giden MEDAŞ ekipleri, yaklaşık 1 haftadır kesik olan mesken elektriklerini açtı. Ancak MEDAŞ tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçlarını ödemeyen Orhanlıların tarla sulamasında kullandığı elektriği açmada geri adım atmadı. Yetkililer, borçların ödenmemesi durumunda elektrik verilmeyeceğini bildirdiler.
Bu arada gazeteciler Orhanlı, Yeşilgölcük ve Edikli beldelerinde vatandaşların yaşadığı elektrik sorunlarını yerinde tespit etmek için bu beldelere gitti.

ESNAFLAR TEPKİLİ

Edikli beldesindeki berber dükkanında elektrik verilmediği için berber, müşterilerine geri çevirmek zorunda kaldığını belirtirken, Yeşilgölcük beldesindeki kasap etinin çürüdüğünü, eczacı ise sisteme girip hastalara ilaç veremediğini belirtti. Fırıncı ise jeneratör kullanarak ekmek üretebildiğini söyledi. Bakkal ve marketlerde ise ürünlerin çürüdüğü gözlendi.

TEYEMMÜM ABDESTİ

Orhanlı beldesinde ise vatandaşlar ezan sesine hasret kaldıklarını ifade ettiler. Elektrik kesildiği için suların da verilmediğini belirten belde sakinleri, namaz kılamadıklarını, cami önüne getirdikleri toprakla teyemmüm abdesti aldıklarını söylediler.

DİYALİZ HASTASININ DRAMI

Yine Orhanlı beldesinde ikamet eden Kemal Kalemiş isimli diyaliz hastası elektrik olmadığı için zor günler yaşıyor. Diyaliz makinesini çalıştıramadıklarını belirten Kalemiş’in yakınları, dün 112’yi aramak için telefonlarında şarj bile olmadığını ve ambulans çağıramadıklarını vurguladılar.

BİZ DE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIZ

Orhanlı beldesi sakinleri, kimlik kartlarını göstererek, “Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, Ancak bize terörist gözüyle bakıyorlar. 7 haftadır elektrik yok. Su yok. Bu insanlar ne yiyip içecekler. Mum ışığında kalıyoruz. Artık mum bile bulamıyoruz. Bu köy de vatan için şehitler verdi. Susuzluktan salgın hastalıklar başlamak üzere” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

MEDAŞ’IN AÇIKLAMASI

Bu arada MEDAŞ da gazetelere verdiği tam sayfa ilanda “Son bir hafta içinde artan olaylar neticesinde Orhanlı beldesinde elektrik dağıtım hizmetinin tüm fonksiyonlarıyla yerine getirilmesi için gereken mal ve can güvenliğinin kalmadığını, şiddet ve tehditler neticesinde personelin bölgede çalışamaz duruma geldiğini bu nedenle elektrik dağıtım hizmetlerindeki aksaklıklardan şirketimizin sorumlu olmadığını bildiririz” denildi.


Konu ile ilgili haberlerimiz için TIKLAYIN...


Editör: TE Bilişim