Niğde İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarını tamamladı. Son toplantı gününün gündemini oluşturan Niğde İl Özel İdaresi'nin 2014 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı görüşülerek karara bağlandı. Mevcut İl Genel Meclisi'nin son bütçe ve yatırım programı olan 2014 yılı yatırım ve çalışma programında dikkat çekici konu başlıkları yer aldı.


            Köy Yolları Sıcak Asfalt Kaplanacak

            2014 yılı yatırım ve çalışma programının kuşkusuz en dikkat çekici madde başlıklarından biri köy yollarının sıcak asfalt ile kaplaması olurken, bu yıl Güllüce Köy yoluyla start verilen sıcak asfalt kaplama 2014 yılında il geneline yaygınlaştırılacak.

            Köylere Çöp Toplama Hizmeti Müjdesi

2014 yılı Yatırım ve Çalışma Programında yeralan köylerin çöplerin toplanması konusu ise yine gündemde önemli yer tuttu. İlimizde Mart 2014 yılı yerel seçimleriyle birlikte kapanacak 22 beldenin çöp toplama hizmetinin devamı ve köylerde bu çalışmanın yaygınlaştırılması için gerekli altyapı çalışmaları tamamlanarak 2014 yılında köylerde de çöp toplama çalışmalarına başlanacak.

            Tüm Köylerde Oyun Parkı

            Bugüne kadar köylere yapılan oyun grubu inşa faaliyetlerinin 2014 yılıyla birlikte devam edeceği ve hedef olarak oyun grubu bulunmayan köy kalmaması belirlendi. 

            Köylerde Futbol Sahası

            Yine köylerde dile getirilen talepler arasında yer alan  futbol sahaları gündeme taşındı ve bütçe imkanları dahilinde ihtiyaç önceliğine göre futbol sahası yapımı da Yatırım ve Çalışma Programında yerini aldı.

            Köylerde ve Beldelerde Güvenlik Hizmetleri

            İl Emniyet Müdürlüğü ile Merkezde, köylerde İl Jandarma Alay Komutanlığı'yla ortaklaşa yapılacak çalışmalarla yerleşim yerlerinin daha güvenli hale getirilmesi konusunda ödenek ayıran idaremiz, 2014 yılında MOBESE sisteminin il genelinde yaygınlaştırılması yatırım ve çalışma programında yer aldı.

 

            Vazgeçilmezimiz Tarımsal Sulama

            Tarımsal sulama konusunu 2010 yılından beri birinci önceliği yapan idaremiz bu konuda da gölet yapımı ve kapalı sistem sulama tesislerinin 2014 yılı içerisinde devam etmesi konusunda yatırım ve çalışma programında çeşitli projeler yer aldı.

            Niğde İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı yatırım ve Çalışma Programını değerlendiren il genel üyeleri, mevcut İl Genel Meclisi'nin onayladığı son Yatırım ve Çalışma Programı olması hasebiyle bir çok konunun dikkatle ele alınarak ilin ihtiyaçları doğrultusunda programın oluştuğunu kaydederek;

            "Bu dünyada amaç bir hoş seda bırakmak. İl Genel Meclisi bir süreliğine kendisine verilen emaneti en iyi şekilde taşımış ve Niğde İl Özel İdaresinin Yatırım ve Çalışma Programını onaylamıştır.

            Onaylanan bu programda Niğde İl Özel İdaresi'nin 5302 sayılı yasayla verilen asli görevleri paralelinde sosyal donatı çalışmalarına önem verilmiştir.Şüphesiz Niğde İl Genel Meclisi Niğde için hep en iyisini düşünmüş ve tasarlamıştır. Dönemimiz boyunca bütçe imkanları göz önüne alınarak en fazla verim verecek hizmetler programlanmıştır.

            Dönemimizin son yatırım programında da buna paralel olarak çöp toplama hizmetinin köylerimizde yaygınlaştırılması ve köy yollarının sıcak asfalt ile kaplanması önemlidir." ifadelerini kullandılar.

            Sayın Vali Necmiddin KILIÇ'a Teşekkür

            İl Genel Meclis Başkanı Kasım Ayı boyunca toplantılara katılımlarından dolayı ve yaptıkları mütalalardan dolayı il genel meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan KOÇYİĞİT ayrıca Sayın Vali Necmeddin KILIÇ'ın tecrübelerinden de yararlanılarak 2014 yılı programının oluşturulduğunun altını çizerek hem bütçenin 25 milyondan 32 milyona çıkması hem de yatırım ve çalışma programlarında Sayın Vali KILIÇ'ın payının önemli olduğuna vurgu yaptı.

            Meclis Başkanı KOÇYİĞİT Yatırım ve Çalışma Programının değerlendirmesinde;

            "Yapılan bu yatırım ve çalışma programının ilimize hayırlı olmasını canı gönülden Allah'tan niyaz ediyorum. Kasım ayı boyunca meclisimizde hummalı bir çalışma yapan değerli il genel meclisi üyesi arkadaşlarımıza ve idarenin temsilcilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

            Sayın Valimiz Necmeddin KILIÇ bu süreçte bize açtığı ufukla 2014 yılı Yatırım ve Çalışma Programında bir rehber olmuştur. Bu vesile lie Kendilerine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

            Bu birliktelik ve uyumlu çalışmadan kazanan Niğde İli olacaktır." dedi.   


 

Editör: TE Bilişim