Niğde OSB Bölge Müdürü Mahmut Peşin, en son tahsil edilen 230 hektarlık alan ile birlikte OSB’de 4 bin 600 olan istihdam sayısı yılsonuna kadar 12 bin kişiye ulaşmayı beklediklerini ve yılsonuna kadar kurulacak fabrikalarda yaklaşık 6 bin 350 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

2021 Aralık ayında 229,80 hektarlık genişleme alanının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanması ile Niğde Organize Sanayi Bölgesinin yüzölçümü 705 Hektara çıktığını ve Yatırıma açılan 230 hektarlık genişleme alanının her türlü altyapısının 4 ay gibi kısa sürede tamamlandığını anlatan Peşin, 29 parselin aralarında yabancı yatırımcıların da olduğu önemli firmalara tahsis edildiğini belirtti.

OSB’DE ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 100 ARTACAK

Niğde OSB’de inşaat aşamasındaki firmaların tamamlanmasıyla birlikte OSB’de çalışan sayısının yüzde 100 artacağını belirten Peşin; “ Niğde OSB’de 4 bin 600 kişi çalışmakta olup inşaat aşamasındaki firmaların tamamlanması ve yeni sanayi parseli tahsis edilen firmaların faaliyet geçmesi sonrasında 2022 yılı sonu itibariyle çalışan sayısı yaklaşık 12 bin kişiye ulaşacağını belirtti.

16 MİLYARLIK YATIRIMLA İSTİHDAM SAYISI 12 BİNE ULAŞTI

Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi

16 milyar liralık yatırımla birlikte Niğde OSB’de istihdam sayısının yılsonuna kadar 12 bine ulaşacağını belirten Peşin; “ Yeni yaptığımız tahsisler yılsonunda tamamen faaliyete geçmiş olacak. Tamamlandığında ilimize 16 milyar liralık yatırım yapılmış olacak ve yılsonu itibarıyla Niğde'de 6 bin 350 kişiye yeni istihdam alanı sağlanacak.  Yeni talepler için hemen bitişiğinde yer alan 504 hektarlık alanın Niğde OSB'ye dahil edilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Niğde Valiliği ve Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne başvurularımız başladı. Tamamen kendi öz kaynaklarımızla 504 hektarlık alanın altyapısını kısa sürede tamamlanmış ve yatırımcılarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Niğde OSB ve bölge sanayicileri sağladığı istihdam ve katma değerin haricinde; mevcut alanında yürüttüğü tüm faaliyetlerinin her türlü giderlerini ve 3. Tevsi alan altyapı yatırımları için (yol, su temini ve dağıtım hattı, kanalizasyon hattı, yağmur suyu şebekesi, elektrik dağıtım hattı, doğalgaz dağıtımı, arıtma tesisi, aydınlatma, çevre düzenlemesi) gereken 100 Milyon TL tutarlı yatırımı kamu bütçesine yük getirmeden kendi imkanları ve bölge sanayicilerinin katılımı ile yaparak Ülkemize ve İlimize hizmet etmektedir” dedi.

YATIRIMCILARDAN NİĞDE OSB’YE YOĞUN TALEP

OSB'ye çok yoğun arsa taleplerinin olduğuna işaret eden Peşin, bir cam üreticisinin yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik arazi talebinde bulunduğunu ve 3 bin 500 kişiye istihdam taahhüt ettiğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim