Niğde İl Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Müdürlüğü  Merkez İlçe ile Altunhisar ve Çamardı İlçeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri proje birimlerince hazırlanan 3 adet proje KOP’a teslim edildi.

 

Niğde İl Müdürlüğü  Mühendisler  tarafından  Çiftçi eğitim ve Yayım amaçlı hazırlanan tarımsal projelerden “ DOĞRUDAN EKİN TASARRUF EDİN”  adlı proje KOP ‘a  sunuldu. Projede Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün ortak, Niğde Ziraat Odasının ise iştirakçi olduğu belirtildi.

Niğde İl Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; İlimiz merkez Aşlama, Dikilitaş, Çayırlı Köyleri ile Karaatlı Kasabasında çiftçilikle uğraşan 60 çiftçinin ve Müdürlüğümüz de çalışan 20 teknik personel olmak üzere toplam da 80 kişinin Doğrudan Ekim Yöntemi ve faydaları konusunda eğitime tabii tutulacaktır.  projenin kabulü halinde Niğde Ziraat Odası’nın da katkılarıyla 2 adet Anıza Doğrudan Ekim Mibzeri alınacak ve alınan bu doğrudan ekim mibzerlerinin ilimiz çiftçisinin hizmetinde kullanılacaktır.

     İl Müdürlüğümüz merkez ilçenin yanı sıra Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ BİLİNÇLİ SULAMA VE GÜBRELEME PROJESİ” ile Çamardı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce hazırlanan “ ÇİLEKTE FERTİGASYON “adlı projede KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teslim edildi.

     Altunhisar İlçe Müdürlüğümüzce hazırlanan projede: Altunhisar Merkez ile çevre köy ve kasabalardan 30 çiftçiye sulama ve fertigasyonla ilgili  teorik ve pratik  eğitimin ardından konu ile ilgili teknik gezi düzenlenecektir.

     Çamardı İlçe Müdürlüğümüzce verilen projede ise ;  çiftçilerimize çilekte gübreleme, sulama ve çilek yetiştiriciliği hakkında eğitimler verilecektir. Ayrıca Çamardı ilçemizde ki 4 köyün her birinde 3 er dönümlük çilek bahçesi tesis edilecek ve bu bahçelerin her birinde 4 çiftçi olmak üzere toplam da 16 çiftçimiz kurulacak toplam 12 dekarlık çilek bahçesinde  uygulamalı ve pratik olarak çilek yetiştiriciliğini öğreneceklerdir. Hazırlanan 3 Projenin toplam bütçesinin  ise  218.222  TL dir”denildi.

 

Editör: TE Bilişim